Всеки от нас е готов да прибегне до различни лекарства, когато не се чувства добре. Знаете ли обаче, че има и съвсем лесни начини да се преборим с болестта, пита Asap Science?

Точно за 8 такива начина ще разберете от това видео.

Така например, освен, че е вкусна, една купа пилешка супа има и доказано противовъзпалително действие, тъй като пречи на струпването на клетки на мястото на инфекцията.

Добрата стара ябълка също е добър съюзник в борбата срещу болестите.


Снимка: Shutterstock

Тялото ви се нуждае от много витамини, за да се справи с тях, е едно голямо парче ябълка съдържа еквивалента на 1500 милиграма Витамин С. Този витамин е доказано средство срещу рака на черния дроб и на дебелото черво, затова защо да не си го набавите с вкусна ябълка? Да не говорим, че самите обелки на плода помагат за намаляване риска от сърдечни заболявания.

Ябълката не е единственият начин да получите доза витамин С; може да го направите с лимони или пък на обикновени хапчета. Редовният прием на витамина намалява значително траенето на настинката, тъй като стимулира имунната система.

Ако се нуждаете от нещо, което действа незабавно и облекчава симптоми на настинка и респираторни заболявания, медът е вашият пръв избор.


Снимка: Shutterstock

Известен с противовъзпалителните си свойства, той може да се комбинира с чесън, който също редуцира симптомите на настинка и грип, отстранявайки патогените в организма.

Ехинацеята пък намалява с 58 процента опасността от настинка и редуцира времетраенето ѝ с около ден и половина.

И накрая, не пропускайте да се чукнете и с чаша алкохол. Не само за "наздраве", а защото проучвания показват, че консумацията му в умерени количества подсилва имунната система.