Всички знаем, че правенето на физически упражнения носи ползи за тялото и духа, но практикуването на спорт предлага и други предимства, които самостоятелната физическа активност не може да донесе, твърди Aplus.

Когато извършваме физическа активност, телата ни освобождават редица химикали, които подобряват функциите на нашите кости, мозък, кръв, мускули и храносмилане. Когато тази дейност е част от дадена спортна активност, налице е една допълнителна полза от  съсредоточаване, поставяне и следване на цели и всеотдайност.

Спортуването носи всички физически ползи от физическите упражнения, но предоставя и някои психологически предимства, които ги няма при индивидуалната тренировка.

Няма съмнение, че като цяло хората наистина обичат спорта.

Разбира се, винаги има хора, които гледат на спорта като на загуба на време, но както TED-Ed обяснява, той е по-полезен, отколкото ни изглежда. Олимпийските игри, Световната купа, както и Супер Боул -  всички привличат огромен брой зрители в световен мащаб. Много хора обаче следят своя любим отбор извън рамките на тези големи първенства, празнуват неговите победи и преживяват тежко неговите поражения.

Логиката зад това защо се вманиачаваме в даден спорт е интересна, но практикуването на този спорт е много по-динамично.

Много хора смятат, че трябва да се спортува единствено в училище или ако ще се занимавате професионално, но това не е вярно. Родителите често подтикват децата към спорта, за да подобрят социалните им умения и физическата им активност, но възрастните също могат да се възползват от екипния спорт. Дори и да не сте в състояние да възобновите практикуването на  спорта от гимназията, защото коленете ви болят, никога не е твърде късно да опитате нещо ново. В края на краищата, само защото сте играли волейбол в гимназията, не означава, че не може да се научите да играете футбол.