Всичко в живота се придържа към някаква логика. Всяко действие води до съответното следствие. Ако искаме да отслабнем, трябва да спрем сладките неща. Ако се стремим към увеличение на заплатата, е нужно да усъвършенстваме уменията си. Търсим нови изживявания? Планираме ваканция до някое екзотично място, пише Мениджър Нюз.

Какво правим тогава, когато искаме връзката ни да достигне нивото на съвършенството? Често стоим със скръстени ръце и чакаме това да се случи от само себе си. Подобно поведение обаче е грешно. Стига да имаме съответните умения и да сме достатъчно решителни, бихме могли да станем още по-любящи и мили. Да, можете да заздравите тялото си, така и чувствата си.

Ето какво можете да направите.

Припомнете си най-щастливите моменти

С течение на времето човек става все по-малко нежен и внимателен спрямо другия, все по-малко склонен на разбиране и прошка.  А това са емоции, които се срещат в изобилие в началото на връзката. Затова е време да ги върнете на преден план! Опитайте се да си спомните как започна всичко – онези щастливи спомени, които ще ви помогнат да видите своя партньор така, както в дните, в които се влюбихте в него.

Не забравяйте да изразявате на глас копнежите си

Колкото по-дълго сме в една връзка, толкова по-склонни сме да очакваме от партньора ни да знае всичко за нас, да предусеща и най-неясните ни копнежи и желания. Затова често смятаме, че нуждите ни трябва да бъдат удовлетворени, още преди да сме ги изразили. И когато това не се случи, обвиняваме половинката си в безчувственост. Тези проблеми обаче могат да бъдат избегнати много лесно, просто като изразяваме предварително онова, от което се нуждаем.

Не питайте „Как мина денят ти?“

Всеки път, когато задаваме този скучен въпрос, ще получим еднакво скучен отговор. „Добре, а твоят?“. Подобен диалог не спомага за сближаването на двама души. Напротив – може да развали връзката и да я вкара в релсите на рутината. Опитайте се да зададете друг въпрос на половинката си в края на деня. Например: „Случи ли се нещо интересно по време на работа?“, „Някоя ситуация успя ли да те разсмее?“, „Прочете ли новините днес? Имаше ли нещо, което привлече вниманието ти?“. Ще се изненадате от това колко по-жив и интимен ще бъде разговорът при това положение.

Превърнете се в експерти по отношение на един на друг

Какво наистина знаете за вкусовете, предпочитанията и хобитата на любимия човек? Сигурни сте какво точно го/я кара да бъде щастлив/а? Не се колебайте да задавате въпроси. Следете реакциите на половинката си по време на различни събития и ситуации. Цялото това знание ще ви бъде необходимо, за да го/я направите щастлив/а.

Бъдете секси

За повечето хора думата „сексапил“ се асоциира с онова, което се случва в спалнята. В случая обаче говорим за това да останете привлекателни и желани дори в ежедневните ситуации. Може би вашият партньор харесва случаите, когато пеете, докато миете чиниите, и ненавижда ситуациите, в които сте си сложили маска за лице. Обърнете внимание на онова, което харесвате и не харесвате един в друг. А след това – не преставайте да се удивлявате и вдъхновявате.