След като е работил над 20 години по съдебни дела за хранителни отравяния, Бил Марлър просто спира да яде определени храни.

Ето кои са храните, които е изключил от менюто си, след като е спечелил 600 милиона долара за клиенти със случаи на хранителни инфекции. Опитът му го е убедил, че тези храни „просто не си струват рискът“.

1. Сурови стриди

Марлър казва, че в последните пет години е виждал повече хранителни заболявания, свързани с морски мекотели, отколкото в предишните две десетилетия. Виновникът: затоплящите се води. Нагряването на световния океан води до увеличаване на микробите, които поглъщат консуматорите на сурови стриди.

2. Предварително нарязани и измити плодове и зеленчуци

Марлън казва, че бяга от тях „като от чума“. Удобството може да е хубаво нещо, но през колкото повече ръце минава храната, това означава по-голям шанс за замърсяване и рискът не си струва.

3. Сурови кълнове

Огнищата на зарази в кълновете са изключително често срещани в последните две десетилетия. Най-честите случаи са на салмонела и E. coli.

„Случаите са прекалено много, за да бъдат пренебрегнати. Това са продукти, които не консумирам изобщо.“