Ако се научите да правите разлика между емоционалния и истинския глад, никога няма да имате проблеми с теглото. Хипнотерапевтът Жаклин Хърст казва как.

„Ако се храним само тогава, когато сме физически гладни, ще е невъзможно да напълнеем”, казва клиничният хипнотерапевт пред „Дейли Телеграф”. „Ако вече имаме проблеми с теглото, храненето само при физически глад ще свали килограмите”, обещава тя.

Повечето от това, което слагаме в устата си, отива там ей така, без да мислим. Хърст учи клиентите си да ядат „обмислено”. „Трябва добре да се вслушваме в гласа на тялото си и да се храним интуитивно – тоест, да се върнем към естествения навик да ядем при истински глад, а не според настроението си. Единственото, което трябва да направите, е да се научите да се доверявате на инстинктите си.”

„Много хора погрешно си мислят, че ако започнат да следят реакциите на тялото си по цял ден, ще прекарат деня в буркана с бисквитите. Всъщност истината е точно обратната. Да ядеш, ръководен от ума на физическите си инстинкти, вместо от емоционалните си реакции, е най-естественото нещо на света. Освен това емоционалното ядене никога не насища – винаги ви се иска още и още. А ако гладът не е проблемът, то и храната не е решението”, казва Хърст.