Жената винаги иска да разбере дали мъжът, с когото има дълги отношения, действително я обича? Има един въпрос, който може да помогне. Ако го зададете, ще ви стане ясно как се отнася към вас и какво изпитва – истинска безусловна любов или само удобството, че сте такава, каквато иска да ви вижда.

Просто го попитайте „Каква трябва да съм според теб?“ и слушайте внимателно отговора му.

Разбира се, възможните варианти са доста, но в най-общи линии можем да ги сведем до два. Първия: когато мъжът започне да разказва активно, че според него жената трябва да се грижи за себе си и да изглежда добре, да е женствена, домакиня, нежна и грижлива, сексуална и едновременно мила. И още - да се интересува от същото като него, да се харесва на приятелите му и на роднините... Въобще, списъкът му за жената на мечтите му е дълъг.

Има и втори вариант - да каже, че трябва да сте себе си, такава му харесвате. А ако искате да промените нещо или да го усъвършенствате, ще ви подкрепи, ако действително ви прави щастлива – за него това е най-важното.

Мисля, че и сами разбирате кога мъжът ви обича истински и действително иска да сте щастлива... и а кога предпочита да „извае“ своя идеал, с когото да бъде дотогава, докато може да го поддържа.

Затова си правете правилни изводи и не забравяйте, че истинската любов е тогава, когато ви приемат с всичките ви кусури и недостатъци, с които, разбира се, се опитвате да се справите, но сте наясно, че ви приемат такава, каквато сте.

Т. е. вече сте достатъчна и няма нужда да се надскачате всеки ден, за да поразите и задържите любимия. Нали ви цени, каквато сте като съдържание, а не „обвивката“, цени уникалността – точно това, което ви отличава от стотици други, за което ви обича.

Разбира се, голямо значение има не само отговора на въпроса, но и как се отнася мъжът с вас, т.е. дали подкрепя думите си с действия, което е действително важно.

Но според мен начинът, по който ви възприема даден човек – като обект за усъвършенстване, който трябва да се разработва, или като реална личност - с всичките ѝ плюсове и минуси, но пък толкова любима и близка– това е най-важното за създаването на действително хармонични и щастливи отношения. Точно такива ви желая най-искрено!

Обичайте се и се грижете един за друг, успех!

Автор: Виктория Кирста