Живеем в забързан свят, изпълнен с всякакви дразнители, работа и шумотевица. И дори в многомилионния град едно от най-трудните неща се оказва да се свържеш истински с друго човешко същество.

Какво ще кажете, ако има един простичък начин да опознаеш някого за нула време?

Сигурно ще кажете: "Дайте го насам!"

Неотдавна "Ню Йорк Таймс" писа за едно любопитно изследване, направено от психолога Артър Арон преди повече от две десетилетия. В проучването, Арън успява да накара двама непознати да се влюбят в лабораторни условия, като ги кара да отговорят на 36 въпроса и да направят едно просто нещо - да гледат другия в очите в продължение на четири минути.

Вдъхновявайки се от тази статия, YouTube каналът SoulPancake решава да подложи няколко двойки на теста с погледа, за да видят дали това ще им помогне да създадат по-силна връзка помежду си.

Няколко двойки, намиращи се в различни фази на връзката си (от напълно непознати до дългогодишни брачни партньори), били помолени да участват и да се гледат в очите в продължение на четири минути.

В началото повечето участници се чувствали неловко, но в крайна сметка преживяването им е било забавно. Те споделят, че експериментът е успял да увеличи близостта помежду им.

"Колко е прекрасно просто да седя тук и като никой път да гледам жена ми, без да говорим за работа, пари и ситуации", споделя един от участниците.

Вижте видеото тук.