Умът е бойно поле. Той е място, където избухват най-големите конфликти. Там се сбъдват най-големите ни страхове, които в повечето случаи не се случват реално. 

Ако позволим на лошите мисли да бродят в него повече от добрите, ще полудеем. Всъщност, собствените ни мисли ни нараняват далеч повече от постъпките на другите хора. Те ни отнемат вътрешния мир, радостта, желанието за живот. Травмата е по-голяма от онази, която могат да ни причинят делата на останалите. 

Това пише популярният блогър Марк в страницата си Marcandangel и продължава с думите „знам, защото съм бил там”. Той разсъждава по темата и твърди, че можем да започнем да се лекуваме от тревогата на ума, като си повтаряме рано сутрин: „Освобождавам се от негативните чувства и мисли от вчера. Нямам място за тях. Днес е нов ден. Ще се фокусирам върху доброто”.

Толкова много неща от живота не са под контрола ни. Жалко е да пренебрегваме това, което можем да контролираме, за да се почувстваме по-добре, а именно мислите си. Все пак, всеки от нас избира с кого да прекарва ценното си време, с кого да общува и да споделя парите и енергията си. Как да реагира на нещастни събития и радостни вести.

Човек може да промени всичко, ако си промени мисленето, казва блогърът. Само така тръгваме по пътя към преследване на по-добър живот и постигане на мечтите си. Кое трябва да изхвърлим от ума си, за да се отправим в тази посока?

Марк предлага да се откажем от следните вредни мисли:

„Мечтата ми може да почака точно сега.”

„В момента нямам време.”

„Не съм достатъчно талантлив за това.”

„Този проблем е твърде голям, за да се разреши.”

„Още не съм готов.”

„Знаех си, че не съм достатъчно добър.”

„Аз съм истински провал.”

„Просто искам всичко да върви по вода.”