Часът е 23:03 и аз си пиша с гаджето ти. Е, не непременно с твоето, но с нечие гадже. Ти си едно момиче, което няма представа, че мъжът, в който е влюбена, в момента пише на друга какво иска да прави с нея и й праща неприлични снимки.

Аз съм “страничната мацка”. Любовница е вече много изтъркано и старомодно понятие. Ето защо такива като нас вече ги наричат “странични мацки”. Аз не съм курва, макар и да искаш да ме наречеш такава. Дори не съм кучка - всъщност съм доста приятен човек.

Имам приятели и семейство, които ме обичат и не се вписвам в стереотипа за “другата жена”. Не съм супер специална, не съм по-красива от теб, или по-забавна, или по-добра в леглото. Не съм мръсница, не спя с мъже само за една вечер и не ходя по барове, за да си прибера някой вкъщи. Не съм златотърсачка. Всъщност съм съвсем обикновена.

И все пак поне 5 от най-скорошните ми връзки (използвам термина връзка доста свободно) са били с мъже, които вече имат във връзка с някой друг.

Имам приятелки, които никога не могат да бъдат този човек, другия човек. В секундата, в която чуят, че мъжът си има приятелка, те забравят за него и дори не смеят да си помислят за връзка.

Не знам защо аз съм различна. Не знам защо винаги се чувствам привлечена от заети мъже. Мой близък приятел смята, че имам проблеми с обвързването.

Теорията му е, че ако един мъж е зает, то автоматично става по-привлекателен в моите очи, защото знам, че нищо няма да излезе.

Терапевтът, който посещавах известно време ми каза, че всичко това се дължи на дълбоко загнездени несигурности и трябва да осъзная собствената си цена. Бла-бла-бла…

Разбрах какво искаше да ми каже - определено самочувствието ти се вдига, когато осъзнаеш, че един мъж те харесва достатъчно, за да изневери на приятелката си с теб. “Това означава, че съм красива, нали?”, крещеше в такива моменти моето слабо, срамежливо и странно тийнейджърско Аз.

Честно да ви кажа, вина за това положение имат и всички романтични комедии, които съм изгледала и се вкарали в главата ми идеята за онази грандиозна любов, която преминава през всички трудности и героите заживяват дълго и щастливо заедно.

Да ви призная, единственото нещо, което винаги ме изненадва, е голямата готовност на всички мъже да изневеряват. И то на съвсем обикновени мъже с прекрасни приятелки.

Те не са мачовци, не спят с всяка срещната и не изглеждат като Брад Пит, но им трябва много малко, за да скочат в тази пропаст.

Всъщност този казус може да има много просто обяснение - хората може би не са създадени да бъдат моногамни. Или поне така каза на приятелката си по скайп Емон, пилотът, който срещнах в хостел в Южна Африка, точно преди да я попита дали може да спи с мен.