Животът ни изпраща прекрасни хора с причина. Това означава, че сме направили нещо добро, за да заслужим такъв подарък, защото нищо никога не пада от небето без причина.

Приятелството има много общо с любовта – хората си мислят, че знаят всичко за него. Смятат се за експерти в областта на взаимоотношенията и най-малкото професори по емоции. Въпреки това не са в състояние да доловят тъгата в очите на партньора си или да забележат навреме, че приятелят им внезапно е охладнял към тях и се отнася с апатия.

Красивите хора са тези, които влизат в живота ни тихо и без предупреждение. Те са тези, с които ще искате да останете заедно завинаги.

И не бъдете наивни, те идват при нас случайно, а защото го заслужавате. Именно вие сте способни да оцените красотата на душите им и благородството на сърцата им.

Ако имате късмета да срещнете такива хора, то е само защото сте разбрали същността на този процес, осъзнали сте колко важни са уважението и невидимата магия на силното приятелство.

В живота има много прекрасни хора, но тези, които срещате, са най-добрите и вие заслужавате да сте около тях.

Има хора, с които се чувствате като у дома си

Може би това е партньорът ви, семейството ви, приятелите ви. А може би това са всички те заедно. И защо не? Всички ние имаме някакъв емоционален Дом. Това е място, което е много близко до сърцето, където се случват малките ни житейски истории и всички говорят на един и същи език.

Става дума за искрена обич, топлина и подкрепа, които ни помагат да израстваме и ни предпазват от трудностите в живота. Това обаче е Дом, който не бива да се пренебрегва. А той не се изгражда толкова лесно - изисква много работа и усилия.

Приятелството, както и любовта, изисква ежедневна и упорита работа. Трябва неуморно да поливаме корените на това дърво, да се уверим, че короната му е достатъчно силна и здрава, за да ни предпази от бушуващата буря.

Обитателите на нашата малка емоционална къща са като розата в "Малкият принц" на Сент-Екзюпери. Помните, че той се грижеше за цветето на своята малка планета, уверен, че неговата роза е специална, защото е негова, нали?

Красивите хора могат да се появят в живота ни съвсем неочаквано и случайно. Но дали те ще останат с нас? Само времето ще покаже. Не бива да забравяме, че всеки дом има своите разногласия и битки, а след това на сърцето остават белези, които в много отношения предопределят по-нататъшния живот.

Любовта и приятелството на прекрасните хора променят живота ни и самите нас. В края на краищата ние живеем с тях едни и същи малки житейски истории, вървим рамо до рамо по един и същи път... Оценяваме ги и осъзнаваме колко важни са те в живота ни. Но също така знаем, че ги заслужаваме.....

Прекрасни и ефимерни хора

Първото проучване на учените за влиянието на приятелството върху здравето ни започва през 1979 г. Продължава около девет години. Резултатите, получени в Калифорния, са актуални и днес: наличието на хора, с които винаги можем да споделим страховете си, съмненията си, добрите и лошите новини, които винаги ни подкрепят, значително намалява риска от сърдечносъдови заболявания, инфекциозни болести и други неразположения.

Можем да кажем, че наличието на прекрасни хора в живота ни е синоним на благополучие и здраве. За съжаление обаче в живота няма много такива положителни и искрени взаимоотношения. Често те могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

Но защо? В случая не става дума за липса на късмет или че на този свят има съвсем малко подобни хора. Всичко зависи от нас: колко внимателно и грижливо ще се отнасяме към тях в нашите Домове.

Хората идват и си отиват, но душата остава

Животът ни е изпълнен с приятели, които идват и си отиват. Връзките с тях продължават, докато работите заедно или живеете под един покрив. И с времето просто отшумяват.

Прекрасните хора обаче влизат в живота ни по съвсем различен начин. Те ви помагат да опознаете по-добре себе си, да разберете какво е Домът за вас, къде започва и свършва неговата територия. Те променят живота ви, благосъстоянието ви и дори съдбата ви към по-добро.

Заслужаваме такива хора, когато сме способни да ги оценим, да ги ценим и да се грижим за тях. Това е наистина вълшебно нещо!

Източник: cluber.com.ua