4. Отслабена имунна система
Ако тялото ви не усвоява правилно месото, боледувате по-често от обикновено. Един тип естествена захар (Neu5Gc), която се среща в червеното месо, е особено трудна за храносмилане. Тя се произвежда в организма на месоядните животни и подпомага техния начин на хранене. Човешкият организъм не я произвежда. Затова я третираме като чуждо вещество, което предизвиква токсична имунна реакция. Тя може да причини редица здравословни проблеми, сред които и рак.

Съвет: Опитайте да консумирате повече питателни храни като боб и леща, ядки, зеленолистни зеленчуци и плодове. Те осигуряват необходимите антиоксиданти, фибри и протеини и гарантират, че всички нужди от макро и микроелементи са покрити. Така че, ако трябва да ядете месо, не забравяйте да го балансирате с достатъчно количество здравословните храни, изброени по-горе като гарнитура. Не забравяйте да включите достатъчно упражнения и витамин D, за да поддържате имунната си система във форма.

3. Умора
Ако след като ядете месо, се чувствате по-отпуснати или уморени, не приемайте това за нормална реакция. Това означава, че тялото ви не усвоява месото и то се натрупва в червата ви. Така цялата ви енергия се отклонява към храносмилателната система. Ако коремът ви тежи дни след като ядете месо, е време да преминете напълно към нещо зелено и свежо – плодове, смутита и сурови зеленчуци.

 2. Гадене
Гаденето е често срещан симптом за недобро усвояване на месото, тъй като може да е реакция на някои бактерии, които се съдържат в него. Някои бременни жени установяват, че им се гади от месото. Възможно е също част от храносмилателната ви система да е претоварена и да отхвърля месото. Съвет: Ако гаденето продължава или усещате коремни спазми повече от денонощие след яденето на месо, обърнете се към лекар.

1. Подуване
Месните продукти са едни от най-тежките за човешкото храносмилане. Типът протеин, който се съдържа в него (и по-специално в червеното месо) се разгражда трудно и това често води до подуване. Големите количества мазни храни, сред които месото, забавят изпразването на стомаха, което също води до подуване и дискомфорт. Неправилното храносмилане на месото може да доведе до натрупване на токсини в тялото. 
Съвет: Опитайте да спрете месото. Най-вероятно ще се отървете от подуването завинаги. 
Ако не можете да се откажете, изберете риба или пиле. Тези меса са по-лесни за храносмилане. Винаги добавяйте зеленчуци за гарнитура. 

Източник: Bright Side