Всички имаме нужда от улеснения в този живот. Така или иначе той е труден и всеки ден ни поставя пред какви ли не предизвикателства. Затрудненията са просто ежедневие, но хубавото е, че с течение на времето се научаваме да се справяме все по-хитро с трудностите.

Ето защо днес решихме да ви представим 9 невероятни трика, които ще направят досадните житейски ситуации значително по-приятни.

Сушете по-бързо с хавлиена кърпа

Нямате сушилня? Трябва да изсушите дрехата си бързо? Защо не я поставите върху суха хавлиена кърпа. Впоследствие навийте кърпата, така че дрехата да остане от вътрешната й страна.

Повдигнете кърпата с навитата в нея дреха и я огънете все едно че изцеждате вода от пране, за да може част от водата на дрехата да се попие в кърпата. Накрая разгънете кърпата и окачете дрехата на закачалка, за да доизсъхне.

В случай че имате сушилня, поставете мократа дреха заедно със сухата кърпа. Последната ще ускори изсъхването й.

Обувките ви миришат? Сложете в тях чаени торбички

По една във всяка обувка. Те ще абсорбират миризмата. Ако вмирисаните обувки са и мокри, напълнете ги с комбинация от сода за хляб и ориз. Оставете ги да престоят за няколко дни.

За да не изкипи ястието в тенджерата, ползвайте дървена лъжица

Поставете я отгоре върху тенджерата. Когато нивото на течността в нея се вдигне, лъжицата разбива балончетата, които се образуват от варенето, и спира бързото изкипяване.