За много жени обувките са средство да изразят настроенията и чувствата, които ги владеят в момента. А понеже дамите се славят с непостоянство, логично е да нуждаят от повече чифта чепици.

И е напълно естествено, че някои модели се посрещат с неодобрение от господата. В края на краищата е въпрос на вкус!

Следният списък разкрива най-ужасните кошмари на противоположния пол и ви ориентира кои обувки е по-добре да оставите в гардероба си на следващото рандеву, за да не подплашите  господина.

1. Джапанки

Повече от половината анкетирани мъже в едно изследвате признават, че не харесват джапанките. За плажа допускат изключение, но във всекидневието не им е приятно да крачат до жена, обута в джапанки.

2. С прекалено остър връх

Обувките с остър връх и тънко токче  издават самоувереност и решителност. Но на господата тези предпочитани от жените модели им идват малко прекалено. Или просто се страхуват да не получат някой ритник в слабините?

3. Маратонки

Маратонките също не срещат особено топъл прием. Тези равни спортни обувки са много удобни, но очевидно някои мъже не ги намират за достатъчно шик. Те ги тълкуват като сигнал, че жената става за приятел, но не и за нещо повече.

4. Обувки тип “Мери Джейн

Въпреки поетичното си име, обувките тип “Мери Джейн” също не будят нежни чувства. И нищо чудно, защото този модел напомня за детството, когато практичното се е ценяло повече от красивото. Някои дами също са на мнение, че най-късно на 10 години момичетата трябва да изхвърлят от гардероба си тези обувки с каишка през стъпалото и нисък ток.  

5. Ъгс ботуши

Тези ботуши са меки и удобни, когато температурите паднат и човек иска да му е топло на краката. С пухкава подплата, те се ползват с лоша слава както сред мъжете, така и сред жените. Тук важи правилото: или обичаш, или мразиш тези боти.

6. Подметка  и висок ток в едно

Почти няма жена, която да се лишава от тези летни обувки. Те са едновременно елегантни и удобни, особено когато през отпуската се каните да разгледате някой чужд град. Мъжете обаче са на друго мнение и предпочитат да заточат тези сандалети на платформа в гардероба на половинката си.

7. Мокасини

Мокасините, по-елегантната алтернатива на удобните балерини, са подходящи, когато предстои дълго ходене в градска среда. Но мъжете не са очаровани от тях, затова най-добре избягвайте да ги обувате на първа среща.

8. На платформа

Много дами приветстват възраждането на обувките на платформа с най-разнообразен дизайн. Но господата не пригласят на този хвалебствен хор и се надяват, че модата им бързо ще отмине.

Мъжете могат да са особено критични, когато се отнася до идеалната одежда за крака на партньорката им. Но пък изразяват честно мнението си, което понякога е от полза за жената. В крайна сметка обаче най-важно е обувките да се харесват на онази, която ги носи. Може би с партньора си  ще намерите среден път. Например бихте могли да обувате мразените от него чепици само тогава, когато се виждате с приятелки.