На моменти на всеки му се е приисквало да промени стила си на обличане. Може да е бил импулс за цялостна трансформация или за малко обновяване. Желанието за промяна е нормално, като понякога е продиктувано и от възрастта. Не всичко, което носим от 20-годишна възраст, подхожда за 40-те години. Предлагаме да използвате мисълта за промяна като отличен повод за освежаване на настроението и настройката към живота. Как да го направите? Подготвили сме няколко стъпки.

Как да променим стила си на обличане? Първи стъпки

За да започнете промяната, препоръчваме на първо място да направите основно прочистване на гардероба. Може да изглежда трудоемко, не казваме, че няма да бъде, но си заслужава. Целта е не да подредите наново дрехите, аксесоарите и обувките, а да изхвърлите тези от тях, които са вече демоде, не са годни за носене или просто вече не отговарят на стила ви. Избавянето от излишните вещи ще подейства прочистващо за ума. Следващата стъпка изисква да направите анализ на самите вас. В кой стил ви е комфортно? Когато се чувствате уверено и естествено, в какви дрехи обикновено сте? Дали това са обувки на висок ток, маратонки, чизми или пък лоуфъри? Докато размишлявате по въпроса, съобразете се още с вашата професия и възраст. След това определете вашия тип фигура. Ако до този момент сте подценявали нейната специфика, време е да се възползвате максимално от предимствата на телосложението ви. 

Как да натрупаме идеи за новия си гардероб? 

Щом освободите пространство в шкафовете си, време е да го напълните с елементи от новия си моден стил. Може да ползвате принципа на базовия гардероб. Набележете любимите си цветове и кройки. Не забравяйте базовите вещи, сред които обичайни заподозрени са панталоните и дънките, полите, саката, пуловерите, якетата, блузите, роклите и т.н. Те трябва да може да се съчетават с набор от любими аксесоари или такива, които предстои да купите. За да съберете идеи за нови тоалети, препоръчваме да започнете отсега да запазвате снимки на комбинации от дрехи, обувки и аксесоари, които сте харесали. Може да намерите много такива онлайн. Разгледайте например колекциите на Doc Martens. Те ще ви вдъхновят да поразчупите стила си. Помагат и да се научите да боравите с цветовете.

Следващата ни препоръка е да започнете да обръщате внимание на това, което предлагат магазините. Търсете онези елементи по витрините и снимките онлайн, които силно ви допадат. Този процес не изисква много усилия и с времето протича напълно естествено. Черпете щедро идеи от модните колекции. Учете се да съчетавате дрехите. Колкото по-добре ги комбинирате, толкова по-неповторим ще е модният ви стил. Ще избегнете и редица нелепи грешки - като претрупването на визията с цветове, неумелото съчетаване на материи и т.н. Тъй като в модата стилът опира и до качество, не подценявайте достойнствата на качествените дрехи, обувки и аксесоари. Те са отлична основа на всеки тоалет. Носят със себе си представителност и класа. Утвърдените марки на пазара, сред които особено внимание заслужават спортните обувки на Nike - https://obuvki.bg/c/obuvki/kolektsiia:nike_air_max, са добра отправна точка за новия ви гардероб. След като изградите него, остава само едно - да го поддържате актуален. Затова продължавайте редовно да следите модните колекции и да се вдъхновявате как по нови начини да изразявате себе си!