Пролетта е в разгара си и с красивите цветя ще я пренесете директно между четирите си стени. Липсва само подходящата ваза!

Пъстрите пролетни цветя се грижат за доброто настроение и внасят живот в дома. Нарциси, лалета, зюмбюли, фрезии, лилиуми, мускари и лютичета – всички те оказват положителен ефект върху чувството ни за щастие, а благодарение на тях жилището ухае божествено. Пратениците на пролетта се нуждаят от красива ваза, за да разгърнат цялата си прелест. Тук ще прочетете кои вази са най-търсени през 2023 година.

С или без цветя – вазите хващат окото и служат за великолепни декоративни елементи, които веднага ще придадат елегантна нотка на дома ви. И тази година вазите в скандинавски стил са на мода. Благодарение на изчистения си минималистичен дизайн, интересни форми и естествени материали те са идеално пригодени за съвременните жилища. Бялото и черното често се използват в скандинавския свят, както и всички възможни пастелни тонове. Геометрията е още един детайл, широко прилаган в дизайна и щампата. Ако предпочитате да е по-пъстро, може да се спрете на стилни стъклени вази в различни окраски, които ще внесат цветен акцент в дома. Най-търсени са обаче вазите с релефна структура, които се грижат за истински "уау-ефект". Чудесна идея са и декоративните метални вази, тъй като са по-устойчиви, а златистите, сребърните или медните тонове са особено модерни и често се смесват с нюанси на сивото и бялото. 

Когато правите композиция от повече вази, избирайте подобни модели, но с различни размери, форми или цветове за повече динамика. Така цялостният ефект ще бъде въздействащ, а помещението ще изглежда още по-луксозно. Позволете на въображението си да се развихри!