Когато човек се влюби и пристъпи към толкова важната стъпка в живота си – брака, едва ли си мисли, че ще се разведе някога. Голямата част от браковете обаче не оцеляват във времето, а причините са най-различни. Учените обаче твърдят, че съществуват предупредителни знаци, които, ако си отваряме очите, биха могли да ни помогнат да преодолеем проблемите.

1. Тонът, с който говорим.

Учените са установили, че наистина е много по-важно не какво казваме, а как го казваме. Възможно е тонът ни до такава степен да дразни половинката, че да престане да ни слуша, а оттук възникват много проблеми.

2. Колеги от противоположния пол.

Изследванията сочат, че ако имаме прекалено много колеги от противоположния пол, опасността от развод значително нараства. Това се дължи на факта, че се увеличава и шансът да харесаме друг.

3. Родителите.

Ако живеем с родителите или допускаме да се месят в брачните ни отношения, то опасността да започнат скандали е голяма. Независимо дали си признаваме, или не, родителите ни (особено майките) имат голямо влияние върху нас.

4. Негативното отношение към приятелите на партньора ни.

Ако постоянно критикуваме приятелите на половинката си, това може да даде сериозно отражение върху отношенията ни и да ги влоши. Уважавайте приятелите на партньора си. Ако наистина има такъв, който оказва лошо влияние и никак не ви харесва, намерете деликатен начин, по който да го покажете.

5. Крайна бедност и безработица.

Каквото и да си говорим, лошите битов условия поставят на изпитание всяка връзка. Колкото и силна да е любовта, ако партньорът ви е безработен месеци наред, а вие работите на две места и сте постоянно скапани от умора, рано или късно това ще се превърне в проблем.

6. Лошият сън.

Психолозите казват, че е много по-добре двойката да спи отделно или в много голямо легло, вместо двамата да бъдат прегърнати или постоянно да се бутат, ритат, будят взаимно и т.н. Постоянното недоспиване изнервя всеки. А ако добавим и хъркане, картинката не е розова.

Bright Side