В началото гледаме на всичко през розови очила. Но има някои неща, върху които трябва да поработите, ако искаме връзката ви да продължи по-дълго.

Дори ако отначало всичко изглежда идеално, може да се появи някоя друга спънка, която да помрачи безоблачното ви щастие. Ето най-честите причини:

1. Имате различна представа за отношенията

Добре е още в самото начало да разберете дали представите ви за интимната връзка съвпадат. Наистина ли и двамата се стремите към сериозни отношения, или единият от двамата не гледа на тях достатъчно задълбочено?  Едва когато си изясните важните неща, вече нищо няма да се изпречи на пътя към общото ви бъдеще.

2. Не отделяте достатъчно време един за друг

Обикновено този проблем не съществува, когато прекарвате заедно 24 часа в денонощието. Ако обаче имате стресираща работа или се нуждаете от много време за себе си, би било добре да създадете такъв ред, че да не пренебрегвате (новия) партньора си. В края на краищата общите занимания са важни, за да се опознаете по-отблизо.

3. Очакванията ви от връзката се разминават

Непрекъснато си телефонирате с шефа, но очаквате ли от него да ви отдели цялото си внимание? За жалост така не става. Важно е още от самото начало да се научите да правите компромиси. Разбира се, само до известна степен. Ако помежду ви има резки различия, може би трябва да преосмислите връзката си. Помислете как бихте искали да се отнася партньорът ви към вас и как стоят нещата в действителност.

4. Сдобряване след скарване

Важно е още в началото да преживеете някакъв спор, за да узнаете как реагирате двамата на разногласията. Само така ще съумеете да се справяте занапред с тях и ще знаете кои копчета може да натискате и кои не. Впрочем, с тази вълшебна думичка може да завършите всяка кавга: Извинявай!

5. Сексуални предпочитания

На една и съща вълна ли сте сексуално? Имате ли еднакви представи и предпочитания? Ако не, струва си веднага да ги обсъдите. И ако не всичко съвпада, с времето нещата едва ли ще станат по-прости.

6. Толерантност и търпение

Научете се от самото начало на търпимост към партньора. Ако непрекъснато се ядосвате на дреболии като мокър спортен екип в коша за пране или захвърлени на пода чорапи, с времето  те могат да обременят връзката ви. Приемете партньора си такъв, какъвто е, и ако нещо сериозно ви смущава, помолете го любезно да промени навика си.