Много е изписано за продуктивността в работно време, но малко за свободното време след края на работния ден. Семейните задължения могат да го запълнят, но все пак и вашите намерения как да го разпределите могат да постигнат желани цели.

За съжаление, малко хора мислят за това как прекарват времето си след работа. По-късно се чудят защо другите са постигнали успехи и са ги изпреварили. Ето 10 неща, които пречат на успеха:

1. Обсебване от сайтове за запознанства

Ако сте необвързани и търсите партньор, няма нищо лошо да си уредите среща чрез сайтове за запознанства. Въпреки това, изпращането на съобщения, разглеждането на профили и чатът отнемат повече време, отколкото си мислите. Докато се осъзнаете, вече е станало 2 през нощта и все още сте будни, а на другия ден се чувствате безполезни. Отделете си половин или най-много час да проверите съобщенията си и тогава си направете среща с човека на живо, вместо да се взирате в екрана.

2. Гледане на много телевизия

Час или два гледане на телевизия са чудесен начин умът да отпочине след напрегнат ден. Въпреки че телевизията ме успокоява, миналата година изгубих няколко дни в гледане на сериал от сутрин до вечер. Беше забавно, но после ми трябваха седмици да се върна отново в ритъм. В днешно време има много съдържание за гледане, затова избирайте по приоритет и го съпоставяйте с други полезни дейности.

3. Дълги часове в компанията на алкохол

Една чаша вино или коктейл след работа помагат на много хора да разпуснат. 5 часа всяка нощ в пиене ще се отразят на черния дроб, мозъка и биреното ви коремче. Въведете умерени часове за пиене в живота си, така че да се чувствате бодри, здрави и продуктивни.

4. Употреба на социалната мрежа

Някои хора се прибират и веднага започват да превключват подпрозорците в браузъра. Проверяват Facebook, Instagram, Pinterest и Reddit отново и отново. Поглеждат часовника. Изминали са 4 часа, а те дори не са помислили за вечеря. Няма нищо лошо да следите какво правят приятелите ви, но около вас тече физически и интерактивен живот. Участвайте в него!

5. Купони до късно през нощта

Едно парти от време на време е чудесен начин да изпуснете парата и да се забавлявате с приятели. Само че, купонясването 5 вечери в седмицата ще ви изтощи и притъпи сетивата ви. Нужна ви е почивка, за да се справяте с работата.

6. Време, прекарано с грешните хора

Ораторът и автор Джим Рон казва: „Вие сте средното равнище от 5-има души, с които прекарвате времето си.” Добре разгледайте тези петима души и подобрете средното равнище или спрете да се оплаквате за положението си.

7. Претоварване

Много хора вярват, че пътят към успеха е осеян с тежка работа. С времето разбрах, че тези, които работят умно поемат по-големи стъпки и лесно преодоляват рисковете. Прекарайте повече време в решаване на систематични проблеми, а не на непосилни задачи. Скоро ще разберете, че времето ви принадлежи.

8. Видео игрите

Средностатистическият американец играе видео игри повече от 6 часа на седмица. Разбира се, времето, прекарано с Grand Theft Auto, е задоволително, но защо не ползвате тези мозък и време, за да планирате бъдеще, далеч от дивана?

9. Прекомерна употреба на различни субстанции

В университета, който завърших, канабисът беше популярен и неофициален спорт. Аз не употребявам, но не съдя онези, които намират марихуаната за успокояваща. Все пак, след като разхлабиха законите относно тревата, още едно нещо вече ви разсейва от пътя към успеха. Употребата от време на време за разтоварване трябва да си остане такава. Най-сигурният начин да се провалите е да употребявате някое вещество редовно.

10. Примирение с лошия живот вкъщи

През годините бях свидетел на паденията и върховете в живота на много успешни приятели и колеги. Обединяващ фактор е щастието в дома им. Разбира се, някои хора успяват дори и при афери и насилие, но не за дълго, и обикновено са много нещастни. Каквото и да разбирате под добро семейство, изградете го и го поддържайте, за да имате силна основа за успех. 

Кевин Даум, автор на бестселъри и предприемач от списъка на Fortune, OpenForum

Източник: Мениджър Нюз