Глупаво и несправедливо е да се обобщава в много случаи, особено ако пък говорим за бременност. Но с този текст искаме да ви подскажем няколко трика, с които колкото и трудна или проблемна да е тя, да си създадете приятни емоции и спомени. Просто опитайте.

1. Носете си банския, без да ви пука

Получавате бонус точки, ако той е от две части. Лично мен и при двете ми бременности това далеч не ме притесняваше - дори напротив. Винаги съм страдала от бирено коремче, което, когато си бременна, няма как да е проблем за външния ти вид. Развявайте си корема където и както ви харесва, най-малкото защото отглеждате едно малко чудо вътре във вас.

2. Веднъж пътувайте без билет в градския транспорт

Возих се в градския транспорт (в 34-ата седмица) и не си купих билет. Просто защото сметнах, че ми се полага. В един момент се чувстваш виновен, в следващия осъзнаваш, че няма нищо чак толкова лошо в това. Не, че се застъпвам за нарушаването на закона, но ако постъпите като мен, няма да ви съдя. 

3. Отидете на масаж за бременни

Трудно е да се намери такъв специалист, но след една процедура с него, ще искате и още. Да, известно е, че по време на бременността повечето жени са особено чувствителни към докосване и идеята за масаж е доста далечна. Дори и да ви се струва неприятно на пръв поглед, го препоръчвам. Най-малкото, защото по какъвто и начин да родите, много хора ще докосват и гледат тялото ви, все едно сте неодушевен предмет.

4. Разкрещете се на непознати

Ама от сърце. Когато ви се прииска. Не ви дават път на опашка в магазин - вие сте! 

5. Останете насаме със себе си

Махнете се от всички (дори да имате друго дете/деца), от партньора ви, от колегите ви. Само останете насаме. Припомнете си факта, че сте самостоятелен човек, извън това, че още някой живеее в момента вътре във вас.

6. Изяжте огромно количество сладолед наведнъж

Често казано, този съвет може да звучи и като изяжте половин торта (или цяла!), половин чийзкейк или каквото там много вкусно нещо искате да изядете наведнъж. И, да, ако толкова искате - изяжте го. Голям праз. Заслужавате го.

Източник: Новите родители