Толкова много е изписано по въпроса за връзките, че е трудно да се каже кое е вярно и кое не. Все пак съществуват някои заблуди по отношение на любовните взаимоотношения, които сега ще развенчаем:

1. В началото на връзката винаги има бурна страст.

Въпреки че обикновено е така, изобщо не е задължително. Искрите и пеперудките не са най-важното в една връзка, защото това е първото, което ще я напусне. Обръщайте внимание на други неща – как се чувствате в компанията на партньора си, спокойни ли сте, сигурни ли сте, щастливи ли сте. За всяка връзка от много по-голямо значение е да се смеете с любимия човек и да си имате пълно доверие.

2. Щастливите двойки споделят едни и същи интереси.

Също не е задължително. Понякога помага, понякога пречи. Хората с едни и същи интереси може да бъдат нещастни, както и обратното – хората с различни интереси може да се допълват идеално. Не си мислете, че ако сте почитател на операта а човекът до вас не проявява никакъв интерес към нея, връзката ви е обречена и няма за какво да си говорите. Важното е да откриете начин да споделяте това, което харесвате и двамата и да съчетавате нещата, които харесва всеки от вас поотделно.

3. Щастливите двойки никога не се карат.

Сигурно има и такива, но това не непременно сигурен знак, че всичко е наред. Обикновено тези, които не се карат, не влагат особено ангажираност и емоция във взаимоотношенията си с другия. В никакъв случай не твърдим, че размяната на обиди и ожесточени крясъци е нормално, но кавгите са част от всяка връзка – помагат да изпуснеш парата, а и си казвате важни неща. По този начин опознавате другия и започвате да го разбирате все повече. А и сдобряването е винаги приятно.

4. Щастливите двойки обожават роднините на другия.

Де да беше така. Понякога семействата просто се намират и започват да се събират на всички празници като по филмите. В действителност обаче това рядко се случва. Хората са казали, че като се жениш за някого, се жениш и за роднините му, но това не е задължително. Можете да си създадете график за посещения и за виждане с близките. Не очаквайте партньорът ви да се влюби в семейството ви, нито пък се чувствайте виновни, ако вие не харесате неговото. Важното е да няма никой обиден.

5. Щастливите двойки са постоянно заедно.

Би било доста изтощително. Изобщо не си мислете, че партньорите в една щастлива връзка не се отделят един от друг. Рано или късно всеки има нужда от малко пространство за себе си. В една хармонична връзка партньорите разбират това и си дават взаимна свобода. Никога не се обвинявайте, че имате нужда от малко време за себе си. Това не значи, че вече не обичате половинката си, а че обичате и себе си. Освен това по този начин съживявате отношенията си.

Не се оставяйте романтичните филми и книги да ви заблудят, че връзката е лесна и че съществуват идеални хора. Дребните недостатъци на партньора ви помагат да се върнете в реалността и да се радвате на това, което имате.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side