Всяка връзка изисква усилия. Иска грижа и старание от страна и на двамата партньори, за да продължи дълго да носи щастие и радост.
Така че, ако искате да останете с партньора си дълги години, си струва да проявите търпение.
Тези пет неща правят двойки, които живеят заедно от години.

1. Кажете „да“ на нови преживявания

Това не са празни думи. До този извод стигнаха изследователи от Германия. Те открили, че мъжете и жените, които са отворени за нови преживявания, са по-склонни да поддържат съюза си дълго време.
Това се отнася не само за новите емоции и експерименти, не само за секса, но и за неочаквани пътувания, впечатления и прекарване на времето заедно.

Много важно огънят да се поддържа: това прави връзката по-силна и хората по-близки, твърдят учени, цитирани от  ProNews.

2. Позитивни в общуването

Кавгите и конфликтите между съпруга и съпругата са нещо нормално. По този начин се решават част от трудностите и проблемите, които съществуват във всяко семейство.
Важно е да направите това „екологично“: не обиждайте половинката си, не оказвайте натиск и особено не проявявайте негативизъм - не размахвайте юмруци и не хвърляйте чинии.
Лош знак е, ако между двамата по цял ден цари недоволство - ако съпругът мърмори безкрайно и обвинява съпругата си, а тя крещи в защита или го наказва с мълчание.
Гневът и постоянната нервност са емоции, които разделят двойките. Доказано е, че ако съпрузите се опитват да отстояват чувствата си, като контролират гнева си и избягват обиди, те ще живеят по-щастливо.

3. Слушайте се един друг 

Хората, които са живели години наред в хармония и мир, като правило знаят как да слушат партньора си, опитвайки се да го разберат, без да воюват с него и без да се налага с нокти и зъби да защитават позицията си.
Това изисква известно усилие и, разбира се, и търпение.
Понякога може да е трудно да се съсредоточите върху това, което другият човек ви казва, но може да бъде невероятно ефективно. И не само в семейния живот.

4. Научете се да правите компромиси

Ако настоявате, че винаги всичко трябва да се случва по вашия начин, ще ви бъде трудно дълго да поддържате връзка с партньора си.
Когато в семейния живот възникнат различни трудности, най-доброто решение е компромис, който ще бъде от полза и за двамата.
Понякога си струва да направите малка жертва, за да поддържате добри отношения, особено ако вашият партньор също е способен на това.

Продължава на страницата на Новите родители