Ходенето е добро за здравето, това вече го знаете. Но трябва да проявите постоянство и да го правите редовно, все едно е тренировка. За да сте постоянни в тренировките си обаче и да не си намирате всевъзможни оправдания да си останете на топло у дома, е нужно нещо повече. Трябва просто да направите разходките интересни и забавни.

Това ще се хареса не само на децата, а и на вас самите. И вече умората, лошото време или неотложната работа няма да се превръщат в причина да пропуснете разходката.

Ето 5 начина, които ще ви помогнат да превърнете обикновената разходка в необикновена.

1. Намерете си компания. Когато сте повече хора, винаги се случва нещо интересно и разходката добива съвсем друг смисъл. Независимо дали сте само двамата с партньора си, очаквате бебе или сте излезли с децата, ако към вас се присъедини и някой от приятелите ви със семейството си, вече говорим за приключение.

2. Водете си дневник на разходките. Това проследяване може да бъде много забавно, ако към всяко излизане добавяте и някое ново впечатление. Освен това е полезно и от чисто практична гледна точка – може така да следите колко километра изминавате всеки ден. А ако сте с децата, не пречи да превърнете дневника в албум със спомени, ако включите и малко снимки.

3. Слушайте музика или аудиокниги. Това важи в случаите, че се налага да излезете сами навън (ако сте бременна например). Може да използвате времето, за да „прочетете“ някоя книга или да се насладите на любимата си музика. Така няма да се чувствате самотно по време на разходката.

4. Организирайте си надпревара. Ако децата са повече, може да превърнете разходката в забавно състезание. Да засичате крачки, време и каквото още се сетите, в което естествено трябва да има и финални награди. Но внимавайте да няма обидени и бъдете справедливи. Идеята е да стимулирате децата да се движат повече, а не да очакват само наградата.

5. Изберете живописни маршрути. Вместо да се разходите в близкия парк, който познавате детайлно, този път направете нещо по-смело и идете на място, което е ново за вас. Заедно ще откриете красотата на природата, ще обходите алеите и ще натрупате нови впечатления и емоции.

Източник: Новите родители