Повечето жени не са подготвени за първата бременност, дори да е планирана. Докато втората е подпряна с опита на първата и се чувстват много по-спокойни и по-уверени.
Това обаче не винаги обаче спестява грешките.
Кои са най-чести, обяснява magicmaman.com.

1. Въобразявате си, че всичко ще е като първия път

Всяка бременност е различна, раждането - също. Бебето в корема ви е различно. Сигурно е едно - вече сте по-зряла, по-уверена в способностите си на майка. Това слага отпечатък на всичко, което се случва в живота и се отразява и на бременността.
И, ако искате да повторите сценария от първия път, ще се изненадате, че ще е различен. Възможно е раждането да отнеме повече време от първото – кой може да предвиди? Или пък е твърде вероятно този път да не се стигне до секцио ...
Така че се опитайте да приемете нещата такива, каквито са, като едно ново начинание и нов живот, който предстои да посрещнете.

2. Не се вслушвате в сигналите на тялото си

С първото бебе много бъдещи майки се оставят на течението и след това съжаляват за едно или за друго. Например – отказват се от кърменето твърде бързо, още при първите трудности. Или пък запалват цигара, веднага, когато се яви възможност...

Вижте още на Новите родители.