4 алтернативи на Facebook

29 януари 2019 г., 13:00
1600

Не е нужно да губите връзка. Снимка: Shutterstock 

Най-накрая сте направили това, което се каните от кой-знае-кога – изтрили сте профила си във Facebook. Но навикът е втора природа и макар да не липсват социални медии – Twitter, Instagram, Snapchat – те не покриват онези характеристики на Facebook, с които сме свикнали. Има обаче няколко добри алтернативи на най-голямата социална мрежа, които предлагат повече поверителност и контрол, освен познатия начин на комуникация.

Diaspora

Една от най-старите алтернативи на Facebook и наистина демократична като начин на функциониране. Софтуерът Diaspora не е собственост на една компания, а е с отворен код и може да бъде управляван от всеки, който иска да създаде сървър. Потребителите могат да избират на кой сървър да съхраняват информацията си. Те могат да взаимодействат с всеки един потребител на Diaspora, независимо на кой сървър се съхраняват данните им. 

Path

Платформа с изчистен и прост интерфейс, създаден за максимално улеснение на потребителите. Един от най-големите плюсове е, че можете автоматично да споделяте публикациите си в други социални сайтове като Facebook и Τwitter.

Vero

Платформата е създадена само за мобилни устройства и има страхотни инструменти за управление на снимки. Политиката за защита на личните данни не е толкова силна, но дава на потребителите повече контрол. 

В бъдеще се планира плащането на абонаментна такса, за да се избегне издържането на платформата от реклама. Последното може да отблъсне потенциални потребители, но платформата със сигурност има потенциал.

MeWe

Друга алтернатива е MeWe. Интерфейсът е прост и интуитивен, обхваща всички основни функции на Facebook и е посветен на поддържането на поверителността. Има реклама, но тя не е таргетирана.

Източник: Дарик

Коментари