Ако някой ви попита кои обекти биха били интересни за фотографиране, вероятно стълбите са последното нещо, за което бихте се сетили. Тези спирални и вити стълби обаче са на друго мнение. Те са най-яркото доказателство, че от правилната перспектива дори и подобно нещо може да спомогне за създаването на изключителни снимки, пише Bored Panda.

Голяма част от привлекателността на тези снимки се крие в хипнотичните спирални форми на стълбищата. Този тип стълби се цени от архитекти и дизайнери заради невероятните колони от пространство, което създават вследствие на динамичните си форми.

Историческото приложение на спиралните стълби също е доста интересно. Забелязали ли сте, че в почти всички замъци този тип стълбища се въртят по часовниковата стрелка (от гледна точка на изкачващия). Те са създадени по този начин, за да улеснят защитниците. Нападателите, които катерят стълбите (обикновено десняци), няма да имат място да замахнат със своето оръжие. От друга страна, защитниците ще разполагат с достатъчно пространство, за да замахнат или мушкат напосоки около централната колона на стълбището.

Gallery

Снимка:  Stephane Bidouze / Shutterstock

Gallery

Снимка: Nessa Gnatoush / Shutterstock

Gallery

Снимка: Juan R. Velasco / Shutterstock

Gallery

Снимка: Sean Pavone / Shutterstock

Gallery

Снимка: Patryk Kosmider / Shutterstock

Gallery

Снимка: Ekaterina Bondar / Shutterstock

Gallery

Снимка: Dennis van de Water / Shutterstock

Gallery

Songquan Deng / Shutterstock

Gallery

Pavel Tvrdy / Shutterstock

Gallery

 arosoft / Shutterstock

Gallery

 KobchaiMa / Shutterstock

Gallery

Michael Dechev / Shutterstock

Gallery

scimmery / Shutterstock

Gallery

ONiONA / Shutterstock