Да намериш мъж, с когото от първия омагьосан поглед можеш да останеш щастлива до последния дъх, е задача със звездичка.
Има жени, които са привлечени несъзнателно, инстинктивно. И когато след това ги попитат: "Е, какво намери в него?" - се оказва, че няма нищо повече от някои очевидни на пръв поглед неща.

Професорът по социална психология в Държавния университет на Източен Кънектикът Мадлин Фужер в своята книга „Социалната психология на привличането и романтичните отношения“ сочи три неща, които привличат като магнит жените, но се оказват фатална грешка. При това две от тях се диктуват от чиста физиология.

Атрактивен външен вид

Природата го е подредила така, че жените са подсъзнателно привлечени от красиви мъже, защото мъжествеността и правилните черти на лицето показват добри гени, което означава здрави деца.
Това се потвърждава от изследвания на социалните психолози Ели Финкел и Пол Истуик. Те вярват, че за жената красивият външен вид показва ярка индивидуалност и активност в живота на човека.
Но в същото време други изследвания доказват, че красивите мъже по-често изневеряват на партньорките си, по-често се развеждат и не могат да устоят на изкушенията и новите връзки. Така че е по-трудно да се изгради силно семейство с красив мъж.
Освен това външният вид е само обвивка, но дали бонбоните отдолу са вкусни, е открит въпрос.

Секси глас

Дълбокия глас действа като примамка на жените. Мъже с плътен и „кадифян“ глас се смятат за най-смелите, привлекателни и приятни по характер. Но според много психолози високите нива на тестостерон не отговарят на високите очаквания.
Тези мъже са по-активни сексуално и се по-склонни на случайни връзки, дори когато са семейни. Те също знаят своята „сила“ и я използват - например съблазняват омъжени жени. Тези съблазнители не винаги  стават партньори за цял живот.

Наличието на конкуренция

Ако мъжът има връзка, значи не е толкова лош! Психолозите наричат това „копиране на партньора“. Друго име за това явление е ефектът на сватбената халка: ако мъжът е във връзка, това го прави по-привлекателен в очите на жените (обикновено млади и неопитни).

Интересното е, че жените често предпочитат мъже, които имат не само съпруги, но и приятелки или любовници.
Ако обаче целта ви е дългосрочна връзка, по-добре не си играйте с огъня. Отдавна е известно, че изграждането на собствено щастие върху руините на чуждо е много трудно. В същото време е трудно да се доверите на мъж, който е напуснал любимата си заради вас. В крайна сметка той може да повтори това, но този път вие да сте изоставената. 
Експертът смята, че тази грешка може да бъде избегната чрез натрупване на опит, включително сексуален. Тогава жената ще се чувства по-добре с партньора си и няма да има нужда да повтаря и „копира” избора на някоя друга.

За краткотрайна, ярка и романтична връзка, красив мъж със секси глас ще бъде идеален. Спомените и историите ще останат дълго време. Но ако очаквате дългосрочно партньорство, взаимното уважение, честността и чувството на удовлетворение от общуването трябва да са на преден план. И ако тези качества са съчетани с физическа привлекателност, поздравления. Изтеглили сте късметлийски билет.

Новите родители