Той е жива легенда. Кралят на ужаса, маестрото на мистерията, един брилянтен писател. Стивън Кинг обаче е и човек, който е водил жестока битка с лошите си навици и е успял да се издигне до висините буквално от нулата. Изучил е всяко едно мрачно кътче на човешката душа и знае как да открие пътя обратно към величието.

Надяваме се, че съветите на този непоправим оптимист Стивън Кинг ще ви помогнат и ви най-тежките моменти от вашия живот.

***

"Единственият начин да живееш е просто да живееш. Казвай си: „Аз мога да го направя", дори и да знаеш, че не можеш."

"Ако не можете да обичате някого, поне се опитайте да не го обиждате."

"Земята се върти, това е всичко. Можеш да се въртиш заедно с нея или пък да спреш, за да протестираш, в резултат на което да бъдеш изхвърлен от движението й."

"Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него."

"Ако сте сами, това не означава, че сте луди."

"Всеки си има своя лопата, която му позволява да се зарови в себе си, в своите мисли и чувства. Особено в стресиращи и злощастни моменти. Отървете се от нея. Изгорете я. В противен случай дупката, която копаете, ще достигне дълбините на вашето подсъзнание и мъртъвците ще започнат да излизат посред нощ."

"Има много неща, които хората си мислят, че не могат да направят. Изведнъж, когато бъдат хванати натясно, се оказва, че могат."

"Отношението ви към миналото трябва да е безскрупулно и спокойно. Забравете за нещата, които ни убиват. От значение са само онези, които сме преживели."

"Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш."

„Никога" е думата, която Господ обича да слуша, когато иска да се посмее."

"Само когато загубим всичко, можем да постигнем истинската свобода."

"Двете най-красиви думи в който и да е език са „Прощавам ти“."

"Внимавай за какво се молиш, защото може и да го получиш."