1. Той страда от трискайдекафобия – страх от числото 13. „Числото 13 не пропуска да плъзне ледения пръст нагоре и надолу по гръбнака ми. Когато пиша, никога не спирам работа, ако страницата е 13-а или кратна на 13. Продължавам да пиша, докато не стигна до „безопасно“ число. Винаги взимам последните две стъпала от стълбището си на веднъж, за да превърна 13 в 12. В крайна сметка стъпалата на английските бесилки са били 13 някъде до 1900 г. Когато чета, няма да спра на страница 94, 193 или 382, защото сумата от тях също прави 13.“

2. Сборник с разкази на Х. Лъвкрафт, наречен The Lurker Of the Threshold често се споменава от Стивън Кинг като катализатора, който го е направил писател. Това е била книга на баща му, която е намерил на тавана. На корицата на книгата е нарисуван демон.

3. Веднъж казва в интервю на BBC, че Джак Торънс (Сиянието) e най-автобиографичният му герой. По времето, когато пише книгата, той също е пиел много, както Джак. Първоначално той виждал Джак като „героичен персонаж, който се бори с демоните си по начина, по който силните американски мъже трябва да го правят.“

4. Статия в хумористичното издание The Onion твърди, че Кинг не помни някога да е писал Томичукалата. След което писателят признава, че това всъщност е истина, защото той не може да си спомни как е написал много романи от 80-те заради тогавашния си алкохолизъм, включително и Куджо.

5. В дома си в Мейн Стивън Кинг и съпругата му Табита притежават три радиостанции.

6. Когато става ясно, че авторът Ричард Бакман е всъщност Стивън Кинг, той спира да използва псевдонима, заявявайки, че Бакман е умрял. Причината за смъртта, обявена от него е „рак на псевдонима“.

7. Той казва на колегата си Нийл Геймън, че ако има шанс да живее живота си отново, не би променил нещо. Освен да се появи в реклама на American Express.

8. Според Рекордите на Гинес книгите на Кинг са филмирани повече, отколкото на всеки друг автор.

9. Бил е обявен негоден за военна служба във Виетнам заради високо кръвно, слабо зрение, плоски стъпала и пробити тъпанчета.

10. Голям фен на Ramones, той пише бележките към трибютния албум We’re A Happy Family.