„Срещнах я за първи път на 18 г., когато и двамата работехме във верига за бързо хранене. Отначало тя ме мразеше... тогава бях арогантен всезнайко. След няколко месеца обаче станахме приятели, а след това започнахме да излизаме. След един месец връзка я попитах дали ще се омъжи за мен. 5 месеца след първата ни среща вече бяхме женени. А днес сме женени от 21 г.

Имали сме своите добри моменти, но бракът никога не е само радост, веднъж дори се разделихме за 6 месеца. Във всяка връзка има спадове поради различни фактори, но постепенно осъзнах каква е причината за нашите проблеми: Аз не изпълнявах брачната си клетва.

Не е достатъчно да казваш на някого, че го обичаш. Действията ти са тези, които говорят. Ето ги и моите 12 начина да покажа на съпругата ми, че я обичам:

1. Избирам да я обичам всеки ден, независимо от настроението ми

Имало е много моменти, в които не съм бил в настроение да бъда любящ съпруг, но съм ги преодолявал. Целувал съм я сутрин. Говорил съм с нея. Флиртувал съм с нея по цял ден чрез смс-и. Когато осъзнаете, че любовта е избор, ще съберете достатъчно сили да преборите онези натрапчиви чувства, които понякога ви карат да се откажете от любовта.

2. Заглеждането е същото като докосването

Осъзнах, че заглеждането е доказателство, че искаш нещо повече. Взел съм решението да не гледам другите жени по начина, по който гледам жена си. Привлекателните хора са навсякъде. Естествено е да погледнеш, но има разлика между поглеждане и заглеждане, изпълнено с похот. Единствените похотливи погледи, които хвърлям, са към жена ми.

3. Не храня нереалистични представи за секса и любовта

Няма сега да критикувам порното. Но нездравословните представи за любовта, насаждани ни от порното и популярните филми, могат да изкривят перспективата ви и да ви объркат. Не пълнете ума си с идеи, които ще съсипят любовта ви. Трябва да осъзнаете, че тези филми са просто за забавление и не очаквайте връзката ви да ги копира.

4. Не позволявам на егото ми да диктува решенията ми

Твърде често реагирам твърде бързо и си патя от това. Съпругата ми е приятелка с мъже. Случвало се е егото ми да бъде засегнато, защото си мисли, че трябва аз да съм единственият мъж в живота ѝ. Трябваше да се науча, че невсичко в брака се върти около мен. Да взимате решения, водени от гордостта ви, винаги е грешната стратегия.

5. Слушам

Тази седмица леля ми почина. Жена ми беше много близка с нея и говореше за погребението в Уинсконсин (ние живеем в Мауи). Чух я от какво има нужда, затова купих билети за Уинсконсин, без да я питам.

6. Позволявам си да бъда уязвим

Присъщо ми е да крия всички чувства в себе си, особено когато имам проблем. Трябваше да се науча да съм открит, за да заздравя връзката ни. Сега мога открито да говоря за чувствата си, независимо колко е плашещо, а съпругата ми ме изслушва и подкрепя. Това ми помага да анализирам чувствата си.