На всеки му се е случвало да попадне в неудобна ситуация на обществено място. Със сигурност усещането е неприятно, засрамващо, но защо пък да не приемем ситуацията с усмивка и чувство за хумор? Според специалистите динамичният свят, в който живеем, е истински притегателен център за конфузни случки. Някои хора наистина са като магнит за за неловките ситауции и всякакви нелепи случки, но няма човек, на когото да не му се е случвало да бере срам на публично място. По-важното е как ще излезете от ситуацията и да не го приемате прекалено насериозно.

Ето списък на някои от най-неловките и излагащи ситуации, в които можем да попаднем. Чувствайте се свободни да го обогатите със своя опит.

№ 1 Да паднеш на публично място. Особено ако е предшествано от зрелищен пирует.

№ 2 Къркорещ стомах по време на среща. Нещо, което на всеки се е случвало, но при някои хора звукът е особено пронизителен.

№ 3 Да забравиш къде е паркирана колата. Излизате от търговския център, отправят се към паркинга и се започва едно безкрайно лутане – в кой сектор е колата, на кой етаж е колата, с кола ли дойдох изобщо?

№ 4 Да не можеш да си платиш сметката. Да не си пресметнеш добре покупките и да се окажеш с препълнена количка на касата с продукти, за които не можете да платите. Е, ще получите няколко укорителни погледа от хората от опашката и хапливи коментари, но не обръщайте внимание.

№ 5 Да установиш, че тялото ти излъчва неприятна миризма. Особено неприятно е, когато не можете да направите нищо по въпроса. Нямате подръка нито дезодорант, нито възможност да се преоблечете или да вземете душ. И си мислите: „Ако аз го усещам така, как ли е за другите хора?“ Препоръчваме ви да не правите резки движения и да не размахвате ръце.

№ 6 Да удариш колата си. Зависи от ситуацията, това може и да е комично, и трагично. Ако я ударите в бордюра, докато паркирате, и ви забележат няколко човека, усмихвайки се под мустак, си е неловко, но вероятно се случва на почти всеки.

№ 7 Да установиш, че ципът ти е отворен. Също неловко, ако сте на обществено място, но още по-неловко е, ако някой друг ви го посочи. Наскоро присъствахме на представяне на книга, на което писателят през цялото време беше с разкопчан цип – ето ви неловка ситуация, но как да му кажеш?