Мнозина смятат интровертите за срамежливци, но това не е така. Те просто черпят своята енергия от самотата и общуването само с няколко отбрани приятели, докато екстровертите се зареждат от големите компании. Заради тази заблуда за срамежливостта много хора не се и досещат, че самите те са интроверти.

Журналистката Маги Хийт очерта 15 признака на „скритите“ интроверти.

Тълпите ви стресират

Тълпата не е най-любимото място за интроверта. Концертите, митингите, конференциите, спортните арени – ето къде му е некомфортно да прекарва времето си.

Не сте във възторг от новите запознанства

Това не означава, че трудно правите приятели. Просто понякога общуването с нови хора изисква от вас да харчите ужасно много енергия. Когато стане така, дори най-простият разговор ви кара да се чувствате опустошени.

Силни сте в публичните изяви, но не и в бърборенето след тях

Това, че сте интроверт, съвсем не означава, че не можете да бъдете уверени пред публика. Просто за вас е по-лесно да говорите пред аудитория, отколкото да бъбрите приятелски с хората след това. Можете например да произнесете прекрасен тост на сватба, но едва ли ще се окажете сред гостите, които участват във всички конкурси и активно общуват на празненството.

Приятели сте с екстроверти

Противоположностите се привличат, нали? Много интроверти обичат да имат приятели екстроверти, защото така запазват баланса между двата типа. Понякога им е нужно да ги извадят за малко от черупката им, а за екстровертите често е хубаво да осъзнаят предимствата на тихите вечери у дома.

Не обичате разговорите

Те не фигурират в списъка с любимите неща на интроверта. Той обаче може отлично да се справя в тях. В началото обикновено нервничи, но щом опознае малко повече събеседника си, го поразява право в сърцето.