Малко вероятно е някой, който цени спокойствието и усамотението, да избере огромен мегаполис като място за почивка. Особено когато съществуват тихи кътчета, където природата и хората съжителстват в съвършена хармония, а градовете изглеждат като нарисувани нa фона на величествената природа.

Всичко в тези места е толкова просто и красиво балансирано, че направо ни се иска да зарежем нашия луд ритъм на живот и да заминем още днес!

Gallery
1. Гармиш-Партенкирхен, Бавария, Германия

Гармиш-Партенкирхен е очарователен малък ски курорт, кацнал на върха на най-високата планина в Германия, Цугшпитце. В продължение на много векове Гармиш-Партенкирхен бил съставен от две отделни населени места: едното от тях е основано от римляните, а другото от тевтонците. Те са обединени едва през 1936 г. за зимните олимпийски игри.

clearlens / Shutterstock

Gallery
2. Селище в Хималаите, Тибет

Това е едно от тези селца, напълно загубени някъде в Хималаите, което е построено с цел да служи на нуждите на местните манастири. До него можете да стигнете само пеша или с кон.

 Ditty_about_summer / Shutterstock

Gallery
3. Рейне, Норвегия

Рейне е рибарско селище на живописния полуостров Москенес, който навлиза в Северно море. Селцето, което наброява 320 жителя, с право печели наградата за най-красивото село на Норвегия.

IM_photo / Shutterstock

Gallery
4. Гасадалур, Фарьорски острови

Мистериозната верига от оголени скали, известни като Фарьорските острови на север от Шотландия е слабо позната на туристите. В продължение на много години, островите са били труднодостъпни заради извисяващите се скали. Гасадалур има едно единствено стълбище, водещо до брега, което е построено по време на британската окупация на островите от Втората световна война. Само осемнадесет късметлии живеят там сега, защитени от света с две високи планини.

Nick Fox / Shutterstock

Gallery
5. Колмар, Франция

Колмар е един от най-красивите градове в Елзас. Старите улици и тротоари, дървени къщички, древни каменни сгради - всичко това създава трайно впечатление. Колмар е и столицата на елзаското винопроизводство и това е защо Route Du Vin – Пътят на виното - започва тук.

canadastock / Shutterstock

Gallery
6. Камдън, щата Мейн, САЩ

Населен в миналото от индианци, Камдън е основан през 1770 г. от британците. По време на Войната за независимост градът се превръща лагер за американците. Населението на града – 5000 жители - се утроява през летните месеци. Градчето предлага богата история и идилична обстановка за практикуване на различни спортове и дейности на открито.

EPG_EuroPhotoGraphics / Shutterstock

Gallery
7. Блед, Словения

Сгушен между прекрасни планини, Блед се появява за първи път в писмени източници от 1004 г. Императорът на Свещената Римска империя, Хенри II, го намира за толкова красив, че го подарява на епископа на Бриксен. Църквата “Успение на св. Богородица”, известно място за поклонение, се намира на остров в средата на езерото Блед. Самият град е с население от 5000 души и е смятан за един от най-красивите словенски курорти.

Fesus Robert / Shutterstock

Gallery
8. Маранола, Италия

Маранола е малко рибарско градче в Лигурия, Северна Италия. Стотици цветни сгради с изглед към Лигурско море са кацнали на високите скали. Църквата в града датира от 1338 г., което прави Манарола един от най-старите градове в региона.

Aigars Reinholds / Shutterstock

Gallery
9. Байбъри, Великобритания

Художникът Уилям Морис (1834-96) описва Байбъри като “най-красивото село в Англия”. Градът е споменат за първи път в Книгата на Страшния съд в 1086 г. и оттогава изглежда е останал замразен във времето. Повечето от сградите не са се променили през вековете, а реката все още носи своите призрачни води из сенчестите улици на Байбъри.

Raymond Llewellyn / Shutterstock

Gallery
10. Анеси, Франция

Анеси е вероятно дори по-зашеметяващ от френските Алпи, които го заобикалят. Построен около замък от XIV век, градът е пресечен от безброй канали и потоци от езерото Анеси.

Elenarts / Shutterstock