15 неща, по които ще познаете мъдрите родители

12 юли 2019 г., 12:11
985

Снимка: Shutterstock

През първите 7 години децата се учат да възприемат себе си и света. Битието им се предопределя от средата, в която растат. Затова е много важно тази обстановка да бъде уютна, здравословна, любвеобилна и подкрепяща. Всички страхотни родители знаят, че е така, и правят нещата по по-различен начин от останалите, пише truththeory.com.

Какво знаят и правят по-добре мъдрите родители:

1. Опитват се да бъдат като своите деца, а не да ги направят по свой модел. Защото знаят, че хлапетата идват на този свят „чисти и неопетнени”, и се опитват да запазят тази перфектност.

2. Готините мама и тате не се намесват прекалено. Те разбират, че да си родител не означава да имаш деца, които да се облягат на теб, а по-скоро да направиш „подпирането” ненужно. Чрез своите думи, действия и поведение те учат малчуганите да разчитат сами на себе си и винаги да следват собствения си път.

3. Учат децата си да ценят връзката с вътрешната си сила, която имат. Защото знаят, че тази връзка е в основата на Вселената и е най-важната в живота, дори по-важна от отношенията с родителите. Те постоянно насърчават децата си да разчитат на собствените си инстинкти и да слушат сърцето си.

4. Добрите родители защитават, съхраняват и развиват дарбите на своите деца.

5. Те имат напълно реалистични очаквания за децата си. Подтикват ги винаги да правят това, което чувстват, че е правилно, дори и останалите да не разбират за какво става въпрос. Постоянно им повтарят, че всяко човешко същество има собствена съдба и само ако я следва, ще помни кой е, от къде идва, на къде отива и защо е на тази планета.

6. Не се отказват от своя живот и мечти в името на децата. Въпреки че са отговорни за щастието, образованието, здравето и благополучието на хлапетата, те са наясно, че носят отговорност и за себе си. И чрез всичко, което правят, се опитват да постигнат баланс в личен и семеен план.

7. Великите родители насърчават децата си никога да не търсят любов и одобрение вън от себе си, защото знаят, че всички се раждаме перфектни и носим в себе си цялата любов, щастие и похвала, от която се нуждаем, и която заслужаваме. Точно заради това те учат своите потомци никога да не стоварват отговорността за собствените си чувства върху други хора.

Продължава на страницата на Новите родители

Ключови думи:
Коментари