От учебниците по история, книгите и филмите сме си създали представата, че кралските деца спят на копринени възглавници, ядат от златни чинии и прекарват цял ​​ден в забавления. Това обаче има малко общо с истината. Ето как са възпитавани най-известните принц и принцеса – Джордж и Шарлот, децата на херцогинята и херцогинята Кеймбридж.

12. Титлата не ти дава право да мързелуваш

В семейството на херцозите на Кеймбридж има само една детегледачка, който им помага с гледането на децата. Всички задължения, свързани с хранене, къпане и разходки, са работа на родителите. Освен това Уилям не прекарва живота си в безделие, а полага служба като пилот на хеликоптер за спешна медицинска помощ, което е красноречив пример за малките.

11. Уважавай труда на другите хора

Правнуците на кралица Елизабет знаят от най-ранна възраст, че работата на всеки човек трябва да бъде оценявана, без значение дали на майката, която готви вечеря или на камериерката, която почиства къщата. Джордж и Шарлот се научени сами да прибират разпръстнатите си дрехи, да не пренебрегват храната на масата и хората около себе си.

10. Семейството е приоритет номер едно

Дори и сега, 4-годишният Джордж се грижи за малката си сестра, а по думите на херцогинята децата вече са най-добри приятели. Още в ранна възраст те учат историята на семейството си и често посещават гроба на баба си, принцеса Даяна. Кейт и Уилям също се опитват да прекарат възможно най-много време с децата си. Джордж, например, обича да бъбри за всичко с баща си, а Шарлът обича да готви заедно с майка си. На вечеря децата сядат заедно с възрастните, въпреки съществуващите традиции.

9. Всеки има право свободно да изразява своите мисли и чувства

Независимо от традиционната аристократична „сдържаност“, Кейт и Уилям активно развиват емоционалната интелигентност на своите деца.

„Като гледам как общуват децата в училище, разбирам, че живеем в абсолютно различно време. На наше място идват поколения, които не се страхуват да заявяват нещата, които наистина ги тревожат“, казва принц Уилям.