Всеки родители си има свой малък трик, който използва ежедневно при отглеждането на дете. Това е прекрасно, тъй като по този начин майките и бащите разполагат със свой собствен ритуал, чрез който малчуганите разбират колко много са обичани.

Каква е малката тайна на принц Уилям?

Ако се вгледате в тези снимки по-долу на принца и 3-годишния му син Джордж, ще видите, че херцогът на Кеймбридж често коленичи или прикляка край детето.

На кръщенето на принцеса Шарлот

Снимка: Guliver / Getty Images

Край този шумен хеликоптер

Снимка: Guliver / Getty Images

И заедно с Обама по време на посещението му в двореца Кесингтън

Снимка: Guliver / Getty Images

Веднъж дори кралица Елизабет смъмри внука си заради това, че използва този метод по време на формални събития, на които присъстват важни гости. Експертите обаче твърдят, че всички родители трябва да обърнат внимание на този простичък трик.

Когато коленичите пред детето си, вие можете да го погледнете директно в очите. Специалистите наричат това техниката на активното слушане – чрез нея децата виждат, че думите им са наистина от значение за родителите им. Освен това вдига самочувствието на малчуганите, укрепва доверието им към вас и улеснява комуникацията помежду ви.

Разбира се, не е достатъчно просто да клекнете пред детето си и да го изслушате или да поговорите с него. Психолозите препоръчват на родителите да спрат заниманията си за миг и наистина да им обърнат внимание.

Така че следващият път, когато детето поиска да му обърнете внимание, седнете до него, погледнете го право в очите и поговорете с него. Лесно е, ще подобри самочувствието му и да – работи, проверено е от кралското семейство.

Източник: BrightSide