Да споделяш живота си с някого е едновременно радост, но и предизвикателство. Голяма част от двойките се разделят или съжителстват, но без да са щастливи, което само доказва, че сама по себе си любовта никога не е достатъчна.

Ето какво правят щастливите двойки. Трудно е да отговорите на всички критерии, но учените казват, че дори ако покривате само 3 от тях, за връзката ви има бъдеще.

1. Споделят поне едно хоби.

Колкото е важно всеки от вас да има хоби, толкова важно е двамата да споделяте нещо общо – от спортуване до гледане на филми. Изберете нещо, което носи удоволствие и на двама ви, наречете си един ден, който да бъде посветен на това. Така ще прекарате ценно време заедно.

2. Уважават взаимно личното си пространство.

Щастливите двойки са изключително близки, но също така знаят, че не трябва да прекрачват границата на личното пространство на другия. Даването на свобода е висша форма на любов.

3. Ходят заедно на почивки.

Не е необходимо да бъдат скъпоструващи почивки по разни екзотични и далечни дестинации. Самата смяна на обстановката ще ви се отрази освежаващо.

4. Не си лягат скарани.

Ако възникне проблем, постарайте се да го разрешите на момента. Не си премълчавайте, за да не таите у себе си гняв. Ако говорите открито за проблемите си, вие сте щастливци.

5. Казват си „Обичам те!“ поне веднъж на ден.

Това може би звучи логично, но ще се изненадате колко хора не казват тези думи. Изразяването на любовта винаги сближава и заздравява връзката.

6. Имат живот извън връзката си.

Ако всеки от партньорите си има кариера, кръг от приятели, това говори добре за връзката ви. Колкото е важно да споделяте неща заедно, толкова е важно и да правите нещо само за себе си.