10 ползи от яденето на яйца

24 октомври 2017 г., 08:44
2975

Timolina / Shutterstock

Яйцата са сред малкото храни, които може да класифицираме като суперхрани, заради полезните си свойства и невероятната им питателност. Едно яйце съдъджа всичко необходимо за клетките в човешкия огранизъм - витамини, фолат, фосфор, селен, калции и цинк. foodpanda подбра част от ползите от консумацията на яйца.  

  • Едно сварено яйце съдържа точно 77 калории, 6 грама протеин и 5 грама здравословни мазнини.
     
  • Яйцата имат висок холестерол, но нямат неблагоприятен ефект върху кръвния холестерол.
     
  • Едно яйце съдържа 212 mg, което е повече от половината от препоръчителния дневен прием от 300 мг.
     
  • При 70% от хората яйцата изобщо не повишават холестерола.
     
  • Яденето на яйца е чудесен начин за увеличаване на HDL.
     
  • Има много различни видове яйца, най-често се отглеждат пилешки яйца, докато по-гурме изборът включва патица, гъска и пъдпъдъчи яйца.
     
  • В християнството символът на украсеното яйце стана синоним на Великден.
     
  • Яйцата се считат за "пълен" източник на протеин, тъй като съдържат всичките осем основни аминокиселини
     
  • В традиционната китайска медицина яйцата се препоръчват да укрепват кръвта и да увеличават енергията, като подобряват храносмилателната и бъбречната функция.
     
  • Яйцата за закуска могат да помогнат при отслабване
Ключови думи:
Коментари