Сутрин не ставате навреме, бюрото ви е разхвърляно, често ругаете. Всички ние имаме лоши навици, нали? Но всяко нещо си има и добрата страна. Ще се учудите (или изненадате приятно!) да разберете колко общо имат лошите навици с интелигентността.

1. Често използват ругатни

Резултатът от един експеримент, проведен в САЩ, показал, че участниците, които в рамките на определено време можели  да изброят повече нецензурни думи от останалите, били по-добри и на теста за интелигентност. Обяснението на учените е, че богатият речник е от решаващо значение, когато човек ругае.

2. Лягат си късно

Може би все пак ранното пиле не пее рано? Едно допитване сред американски младежи показало интересни резултати: колкото по-късно си лягали, толкова по-висок бил коефициентът им на интелигентност!

3. Обичат да мързелуват

Добра новина за всички, които не си дават много зор: учени от университета Флорида Гълф Коуст са доказали, че интелигентните хора прекарват повече време в размишления и затова са  по-малко активни. Докато онези, които не му мислят много, се отегчават по-бързо и запълват времето си с физическа дейност.

4. Запазват самообладание

Разбира се, умните хора също проявяват емоции, но не се палят лесно и не са толкова импулсивни. Затова техните спорове рядко завършват с бой или кавга!

5. Разхвърляни са

Изглежда безредието се отразява положително върху креативността ни. Това е причината много творчески личности да предпочитат хаоса и дори да се стремят към него. Така например не обичат да подреждат бюрото си, което изглежда така, сякаш върху него е паднала бомба!