Не 100% от браковете завършват с развод, но със сигурност 100% от разводите започват с брак.

Факт е, че причините, които могат да доведат до край на връзката с брачната половинка, са милиони, но проучвания, свързани със семейния живот, открехват завесата за няколко любопитни статистики, които със сигурност не сте подозирали, че имат отношение при финала на една любовна история.

Ето и кои са 10-те (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод:

Двойката се е оженила млада (около 20-годишни) или след 32-годишна възраст

Младоженците, сключили брак, прекалено рано не са имали възможност да видят живота от гледната точка на улегнали възрастни и да преценят адекватно дали половинката им е правилният човек за тях. Онези, бракували се на по-късен етап пък по-трудно привикват с навиците, които трябва да си изградят като част от семейство.

Семейството има две дъщери 

Според статистиката, браковете, в които децата са две или повече дъщери, имат много по-голям шанс за раздяла в сравнение с тези, които са само със синове или с дъщеря и син.

Почти всички бракове в рода са били неуспешни

За това не е трудно да се досетите – понякога младите бракувани ги спохожда същата лоша карма, която е проваляла връзки поколения назад в родословните дървета и на мъжа, и на жената.

Брачният съюз е бил направен заради дълг

Тук причината също не е така необичайна – когато в един брак липсва подправката любов, то нормално „гозбата“ да не се получи никак добре и да приключи с край, ала не щастлив.

На повечето си снимки от детството младоженецът е намръщен

Според изследване малките момченца, които са били намусени на снимките в детството, имат много по-голям шанс за неуспешен брак след години, когато пораснат.