10 начина да живеем живота си без да съжаляваме за нищо

13 февруари 2018 г., 12:20
2176

Снимка: Shutterstock

Както Кърт Вонегът е казал: “От всички думи на хората и мишките най-тъжните са: “Можеше да бъде”.

Забрави за миналото. Забрави за възрастта си. Днес е първият ден на останалата част от живота ти. И нека накрая да няма извинения, обяснения, съжаления, пише блогърът Марк, пред marcandangel.com. Тук ще ви споделим 10 идеи, които могат да ви помогнат по пътя...

1. Бъди винаги истински. – Докато си себе си, докато си верен на принципите си и истинското желание и страстта към живота те водят по пътя ти напред, няма значение колко работи губиш или печелиш, колко грешки правиш или не, колко пъти се налага да се отбиеш и да направиш обратен завой. Нищо от това няма значение. Единственото което е значимо в случая е, че живееш истински живот, в който си верен на себе си. Хората, които имат нужда от теб в крайна сметка ще те намерят – истинският теб. И ти ще намериш хората, от които имаш нужда. Ще намериш отговорите, които търсиш. Но това, което наистина е важно - ще намериш въпросите, които не си се стил да зададеш досега.

2. Вземи времето в ръцете си преди да е станало твърде късно. – Преди да се усетиш ще си задаваш въпроса: “Как стана толкова късно толкова скоро?” Отдели си време да се опознаеш. Отдели си време, за да разбереш какво искаш наистина. Отдели си време да поемеш този риск. Отдели си време да обичаш, да се смееш, да плачеш и да простиш. Животът е по-кратък, отколкото често ти се струва. Използвай времето преди да е станало твърде късно. Гледай право напред и кажи “ДА” на предизвикателствата, които са пред теб. Щастието и успехът никога не идват да те търсят, докато ти просто стоиш и чакаш някъде. Трябва да излезеш, да поемеш риска, и да работиш здраво, за да сбъднеш мечтите си.

3. Ти сам трябва да водиш пътешествието си. – Кадърните хора не се отказват от мечтите и целите си, защото ги е страх или защото някой друг им е казал, че този път не е за тях. Има хора, които са се отказали още преди да са опитали и просто се пускат по течението без да се борят за това, което искат. Ти трябва да избереш да бъдеш по-силен от това. Избери да плуваш срещу течението. Избери да правиш в живота нещата, които те карат да се чувстваш жив. Нека другите си живеят живота по течението. Нека другите водят дребнави спорове. Нека другите страдат за незначителните неща. Нека другите оставят бъдещето си в чужди ръце. Но не и ти.

Страници

Коментари