Всеки иска да консумира възможно най-добрата и свежа храна, но по възможност, без да се налага да ходи до магазина всеки ден. Ето защо се принуждаваме да държим продуктите вкъщи по-дълго.

Тези 10 съвета може би ще ви помогнат при тяхното по-добро съхранение.

Замразете млякото за няколко седмици напред

Дори и да сте купили литър мляко, а след това да сте осъзнали, че всъщност заминавате на ваканция, не се тревожете, няма да се развали. Достатъчно е да го замразите. Разбира се, съществуват няколко важни правила. Излейте част от млякото, преди да го сложите във фризера, тъй като обемът му ще нарасне. Най-добре е да замразявате ново прясно мляко и да го държите във фризера за не повече от 4-6 седмици.

Замразете яйца във формички за лед

Понякога не успяваме да използваме всички яйца навреме. Или пък ни трябва само белтъкът, а не и жълтъкът. Просто ги замразете. Счупете ги и поставете съдържанието им във форми за лед, като добавите към него малко сол или захар (това ще запази структурата на тъканта им).

Дръжте любимия си сос в пликчета за замразяване

Останал ви е сос? Изсипете го в пликче за замразяване. Само след час вече ще може да се начупва на парченца и да се добавя към ястията, когато е необходимо.

Марулите, увити в кухненска хартия, ще останат свежи по-дълго

Хартията ще попие излишната влага и по този начин листата няма да изсъхнат.

Ябълките могат да бъдат съхранявани във фризера за няколко месеца

Ябълките обикновено се задържат свежи по-дълго от който и да е плод. Знаете ли обаче, че ще запазите целия им вкус, ако ги сложите във фризера. Трябва да имате предвид единствено, че докато са там, не трябва да се докосват една-друга. Най-добре ги увийте във вестник да речем.