И до ден днешен човешкото тяло си остава най-невероятната система. Нито един изкуствен интелект или съвременна технология не може да го измести.

И тези 10 факта, предоставени от BrightSide, го доказват.

Съвършеният естествен отбор

Знаете ли, че за да се сведат до минимум генетичните дефекти, когато оплодена яйцеклетка е с грешен или увреден хромозомен набор, организмът я елиминира, т.е. настъпва аборт скоро след оплождане. По този начин много жени дори не разбират, че са били бременни, защото цикълът им просто закъснява с няколко дни. Всъщност това е съвършеният естествен отбор.

Количество мегапиксели

Не е много правилно да сравнявате окото и цифровия фотоапарат. Поне от научна гледна точка. Ако се абстрахираме от това обаче, ще разберем, че нашите очи виждат света с цели 126 мегапиксела, докато камерите на повечето модерни телефони стигат само до 12.

Дроб колкото апартамент

Знаете ли, че общата повърхност на белия дроб е колкото един тристаен апартамент? Това е така заради алвеоларната му структура и по този начин органът контактува с максимално количество въздух.

 „Записано“ видео за една секунда

Знаете ли, че 1 секунда на движение от нашето зрение се равнява на близо 21 гигабайта. За справка - 1 секунда видео, заснето с iPhone 7 = 375 мегабайта.