От деца, помагащи на бездомните, до двойка, която се събира отново след цели 60 години – предлагаме ви 10 истории, които ще стоплят и най-студените сърца.

10. Пилот на немски изтребител поема риска и отказва да свали американски бомбардировач през 1943 г., въпреки че може да бъде екзекутиран заради подобно неподчинение. Вместо това той го ескортира до безопасно място. Пилотите се срещат през 1990 г. и стават най-добри приятели.

9. Бил Гейтс обеща да дари 95 процента от своето богатство за благотворителни каузи. В момента то е оценено на 81 млрд. долара. От 2007 г. досега е дарил 28 млрд. и е спасил 6 млн. души с инициативи, посветени на предпазването от различни зарази.

8. Предсмъртното желание на 11-годишно дете, болно от левкемия, е било да помогне на бездомните хора. Тъй като е било прекалено зле, за да го направи самичко, то успява да вдъхнови други - те събират 20 000 консерви храна и близо 60 хил. долара.

7. Милионер и инвеститор от Бахрейн събира боклука и го сортира според това как трябва да бъде рециклиран всеки ден при изгрев слънце. Веднъж го объркват за общински работник - наклеветен е, тъй като не е бил с униформа.

6. Merck предоставя безплатно своите лекарства за лечението на онхоцеркоза - паразитно заболяване, характеризиращо се с образуване на специфични възли по кожата, увреждане на лимфните възли и очите. Известно е още с наименованието "речна слепота". В рамките на 25 години са дарили 1 млн. медикамента в 35 държави, които не могат да си го позволят.