Много, много пъти сме писали за предимствата на това да си имаш котка за домашен любимец. Тази топка пух може да зарадва и най-начумерения човек и да го накара да е усмихне на света. Котките са невероятни същества и ние ги обичаме. Днес обаче поглеждаме към тяхната не толкова привлекателна страна – с чувство за хумор, разбира се.

Вижте защо никога, ама никога не бива да си взимате котка:

Сутрин повечето хора се будят от алармата си. Отсега нататък ще се будите според часовника на вашата котка. Тъй като Нейно Котешко Величие е свикнало да закусва в 4 сутринта. И нито минута по-късно.

Излишно е да казваме, че храната е къде-къде по-вкусна от пода, отколкото от купичка. А за десерт пухкавото ви чудовище ще изяде и вашето парче кекс, за да не би случайно да падне на земята.

Вашето очарователно коте ще ви следва по петите цял ден с осъдителен поглед, защото просто никога не одобрява това, което правите.

Лично пространство ли? Никога не е чувала за това. Човекът роб няма право на такова. Но е длъжен да я остави на мира и да цени котешкото лично пространство.

Под въпрос е дали домашният ви любимец ще ви остави да използвате тоалетната. Ако в този момент я ползва за свой трон, е твърде вероятно да ви отпрати с пренебрежителен жест на опашката. Същото се отнася и за стола ви, така че не хранете големи надежди.

Какво означава да спиш самостоятелно в леглото? Леглото е също част от личната собственост на пухкавия ви деспот. Ако не спи по подразбиране в него, то най-вероятно ще се намърда върху лицето ви през нощта или ще ви избута в единия край.

Ако котката ви е решила да открадне съпруга ви, повярвайте ни, не съществува сила на света, която може да я спре. Докато я гали, през повечето време ще ви гледа предизвикателно и победоносно.

Котките никога не изпитват срам. Напротив – чувстват се горди от постъпките си, независимо от какво естество са те. Освен това на драго сърце биха прехвърлили вината си на някой друг – най-близката жертва.

Когато спи или си почива, не бива да я безпокоите. Но съвсем не важи същото за вас. Независимо какво правите и колко часът е, ако котката ви има желание да се случи нещо, то просто трябва да се случи.

Вашият домашен любимец буквално ви се е качил на главата.

Но въпреки това го обичате, нали?

Цветелина Велчева по материали от Bright Side