Още 10 дни - до 31 август, включително, продължават номинациите за любимо дърво на България в конкурса "Дърво с корен 2016". В инициативата може да се включи всеки, като освен в основната категория, дърветата ще се състезават в още три допълнителни:

– “Млад природолюбител” – за номинация от деца от 6- до 14-годишна възраст;
– “Вековните дървета говорят” – за вековни дървета от цялата страна;
– "Изборът на експертите" – за дървета, оценени като интересни и ценни от експертите в областта – ботаници, дендролози, лесовъди, арбористи, горски служители и др.

Как вашето дърво да се включи в надпреварата? Посетете го, снимайте го и опишете защо го намирате за специално, защо то заслужава да стане любимо дърво на България!

Победителят ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017” и ще получи диагностика с препоръки за подходящи грижи от Асоциацията на арбористите в България. Победителите в основната и допълнителните категории ще получат още: нощувка за двама в комплекс„Косовските къщи”, с. Косово, общ. Асеновград, рафтинг приключение по р. Струма от „Адвенчърнет”, ваучер за посещение в детски научен център„Музейко”, абонамент за National Geographic България и абонамент за NG Kids България.

Конкурсът "Дърво с корен 2016” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, институции, фирми, организации или неформални групи от хора.

Във фейсбук страницата на „Дърво с корен“ ще бъдат публикувани всички номинации, новости и събития по темата.