Нашите кучета са олицетворение на лоялността и безрезервната любов. Подобно на хората, и те си имат уникален характер.

Знаете ли, че позицията, в която животинчето спи, може да ви издаде доста за неговите навици?

Да видим…

Gallery
Настрани

Ако кученцето спи често в тази позиция, това означава, че то се чувства комфортно и сигурно в своята среда. Обикновено това са щастливи, безгрижни и лоялни животинчета.

Patryk Kosmider / Shutterstock

Gallery
Сгушено

Това  е може би най-често срещаната позиция за сън. Кучетата спят по този начин, за да запазят телесната си топлина. Ако и вашето предпочита тази поза, значи то е добричко и нежно и има мек характер.

Guliver / iStock

Gallery
Крака навсякъде

Подобна поза винаги докарва усмивка на лице. Колкото и да не ви се вярва, за кучетата тя е удобна. Тези животинки се чувстват наистина уверени и сигурни и са безкрайно щастливи със семействата си. Кучетата, които спят по този начин, са независими и спокойни.

Guliver / iStock

Gallery
По коремче

Тази поза показва, че кученцето не е напълно отпуснато. Тя наподобява подготовка за дълбок сън. Кучетата, които предпочитат тази поза, са често най-енергични и приключенски настроени. Те винаги са готови за игра. Обикновено имат добър характер, макар че понякога са и малко срамежливи.

Milles Studio / Shutterstock

Gallery
Като припаднало

Не се притеснявайте, всичко е наред с вашето куче, въпреки че изглежда така, сякаш е припаднало. Животинките спят по този начин, за да се охладят колкото се може по-бързо. Те се адаптират лесно към всякакви ситуации и обикновено са щастливи и отпуснати.

Annette Shaff / Shutterstock

Gallery
Супер куче

Кучетата, които спят с изпънати крайници и по корем, имат страхотен характер. Те са силно мотивирани, изпълнени с енергия и страшно щастливи. Позата е характерна принципно за по-малките кученца.

WilleeCole Photography / Shutterstock