Зеле

Листата са с еднакъв цвят – без тъмни петна или сухи области. Помнете – узрялото не променя формата си на допир. Ако листата му са прекалено твърди, най-вероятно е пълно с нитрати.

Карфиол

Листата трябва да са с еднакъв бял или леко жълт цвят – без следи от мръсотия или петна. Помнете – главата трябва да е доста компактна.

Грах

Яркозелена шушулка с леко влажен вид. Помнете – опитайте се да прегънете шушулката наполовина. Ако не се разцепи, грахта е стара.

Лук

Не трябва да има наранявания по повърхността. Външните пластове са ярки. Помнете – добрият лук е компактен и сух, не трябва да се смачква лесно, когато го стиснете. Ароматът му е лек, но все пак – осезаем.

Източник: BrightSide