Местната кухня във всеки град привлича множество туристи от цял свят, а екскурзиите, фокусирани върху храната, се увеличават постоянно. Ето защо foodpanda подбра най-добрите 5 града за кулинарен туризъм.

Gallery
Рим

Винаги има какво ново да вкусите в Рим. Ако някой ден посетите този град, задължително опитайте пицата на дърва, пастата al dente и най-вкусния сладолед в света. Не си тръгвайте, без да пробвате домашно приготвени спагети alla carbonara или cacio e pepe. Вечният град е богатство, когато става дума за културни забележителности и кулинария.

Снимка: Catarina Belova / Shutterstock

Gallery
Флоренция

Храната е неразделна част от италианската култура и никъде не е по-вкусна от Флоренция. Разходете се по пазарите, пълни с изсушени меса, сирена, сезонни зеленчуци, маслини и отлежал балсамов оцет. Или резервирайте кулинарна обиколка, която включва пазаруване на съставки, следвайки подготовката и яденето на традиционни ястия в тосканска къща.

Снимка: waku / Shutterstock

Gallery
Париж

Безупречната репутация на гастрономия е точно там - с романтика и разпознаваеми забележителности. Зад всеки ъгъл има нещо вълнуващо. Насладете се на бри и камамбер. Класически ескаргон с масло от чесън и магданоз. Добър апетит!

Снимка: Catarina Belova / Shutterstock

Gallery
Ню Орлиънс

Този град е пълен с вкус и забавление и представлява неустоим микс от френски, испански, африкански, карибски и каджунски влияния. Независимо дали сте избрали ресторант с чисто бяла покривка или вечеря на някое по-обикновено местенце, бъдете сигурни, че ще ви бъде трудно да се натъкнете на лоша храна.

Снимка: GTS Productions / Shutterstock.com

Gallery
Ню Йорк

Няма друг град на земята с такова възхитително разнообразие. Какъвто и вкус от световната кухня да искате да изпитате, ще го намерите тук. Ню Йорк обаче има и свои специалитети. Можете да се насладите на бублик ястие за закуска и да посетите заведения като Le Bernardin и Gramercy Tavern за обяд или вечеря.

Снимка: Atanas Bezov / Shutterstock