На какво сте готови, за останете свързани с вездесъщия интернет? Изследване показва, че хората са склонни да жертват секса, шоколада и дори редовния душ - т.е. най-сновните житейски радости - само и само за да получат дневната си доза виртуалност.

Един от всеки петима мъже и жени би вдигнал ръце от секса в името на Глобалната мрежа. Десет процента от хората с удоволствие биха се отказали от колата си, а 7% са съгласни да не се къпят цяла година, но да сърфират във Фейсбук.

Проучването е проведено в страните от Г-20 и има за цел да покаже до каква степен разчитаме на интернет и по-конкретно на социалните мрежи, за да се чувстваме нормално. Резултатите са доста стряскащи. Цели 83% от запитаните са отговорили, че биха се отказали от вкусните закуски, но не и от нета.

Един от всеки седем е готов да жертва сутрешното си кафе, 43% - фитнеса, а 73% - алкохола.

Според учените от „Бостън консълтинг груп” през 2016 г. 5% от световния БВП ще идва от интернет – еквивалента на 4 трилиона долара. Дотогава 3 млрд души ще са постоянно „свързани” – днес броят им е 1,9 млрд.

Проучване на Университета в Мериленд показа, че изключването на интернет води при някои хора до симптоми на абстиненция, сравними с тези на тежки наркомани.