Всеки, който притежава куче, знае, че животинчетата обожават да се возят по време на дълги пътешествия, провесили езици през сваления прозорец. Удоволствието е пълно, но в края на краищата задната седалка не придобива особено лицеприятен вид. Пък и самото куче не е особено обезопасено. Какво ще се случи, ако, не дай си Боже, претърпите пътен инцидент?

Тук на помощ идват от Opel.

Компанията предлага полезни аксесоари като постелки за пода на багажника с две лица, облицовки за багажника и багажната система FlexOrganizer.

Водачите са отговорни за това безопасността на автомобилите да не се влошава по никакъв начин от багажа или пътниците, включително кучета. При дълги пътувания е по-добре за всички, ако четириногият ви приятел се вози в багажното отделение, за предпочитане отделен от другите пътници със защитна система. Все пак при евентуален инцидент не бива да се допуска кучето да се превърне в своеобразна ракета. При удар с 50 километра в час силите, действащи върху обекта, могат да бъдат 30 пъти по-големи от собственото му тегло, което от своя страна означава, че трябва да бъде предотвратена възможността домашните любимци да бъдат изтласкани напред.

Opel предлага различни аксесоари специално за собственици на кучета. В Zafira багажните чанти и кучето остават там, където трябва да бъдат, с помощта на специално конструирана защитна преграда за кучета и багажни системи като мрежите FlexOrganizer и опорите FlexRail. А за защитата на автомобила от мокри кучета собствениците на Zafira, притежаващи и особено космати домашни любимци като ретривъри, колита или бриари, ще оценят по достойнство защитната облицовка с лого на Zafira.

Opel предлага подобно оборудване за Astra Sports Tourer и Insignia Sports Tourer.

Казва се „кучешки живот“, но това не означава непременно труден живот. Особено, когато е в кола на Opel.

Gallery